ערעור על החלטת יחבמ
ערעור על החלטת יחב"מ | ניגוד עניינים | קבלה לעבודה למשטרה
ערעור על החלטת יחב"מ שהוגש על ידי עורך דין עמנואל טראץ', ונבחן על ידי ר' יחב"מ, הוביל לתוצאה בה ר' יחב"מ קיבל ערעור על החלטת יחב"מ ובכך נפתחה הדלת לגיוסו למשטרה.
ערעור על החלטת יחב"מ – ייצוג משפטי מקצועי על ידי עו"ד עמנואל טראץ'
הליך התאמה תעסוקתי למשטרה (סיווג למשטרה) מתבצע למועמדים לשירות במשטרה, לשוטרים מכהנים ולמתנדבים למשטרה. באשר לשוטרים מכהנים, מתבצע התהליך מדי תקופה, במסגרת בדיקה חוזרת או כאשר השוטר מועמד לתפקיד שדורש רמת סיווג תעסוקתי גבוהה יותר.
פסילה לשירות במשטרה, על ידי יחב"ם אם זה בטרם קיום הליך ראיון עם קב"ט או לאחריו, חוסמת מהמועמד להתקבל ולשרת במשטרה. פסילה לגיוס יכולה להיות מנומקת מסיבות שונות, ובכלל זה חשש לניגוד עניינים, מידע שלילי שנאסף או חוסר התאמה לערכי הארגון.
ערעור על החלטת יחב"מ – הבסיס החוקי
בהתאם לפקודת המשטרה, מועמד נפסל על ידי יחב"מ זכאי להגיש ערעור על החלטת יחבמ. ערעור זה נקרא השגה. הערעור ידון במפני ר' יחב"מ (היחידה לביטחון מידע). ראש יחב"ם רשאי לקבל את הערעור על החלטת יחב"מ ולהורות על גיוסו של המועמד למשטרה, לקבל אותו בתנאים ולקבוע סייגים לתפקידים לגיוס או להגביל בחשיפה למידע או לדחות את הערעור.
מקרה שטופל על ידי משרדנו – קבלת ערעור על החלטת יחב"מ ודחיית הנימוק שקיים ניגוד עניינים לגיוס למשטרה
בהתאם לממצאים אלו ערעור על החלטת יחבמ שהוגש על ידי עורך דין עמנואל טראץ', וביסס את הערעור על אותו חומר מתנכל, נבחן על ידי ר' יחב"מ.
ר' יחב"מ קיבל ערעור על החלטת יחב"מ לאחר שמצא כי אותו המידע הקיים בתיקו חסר ערך, מוצא וכן העבר המשמעתי שלו, אשר היה שלילי בתחילת שירותו הצבאי השתנה לאחר תקופת הסתגלות כאשר הוא סיים את שירותו הצבאי בצורה מופתית.
החלטתו של ר' יחב"מ לקבל ערעור על החלטת יחב"מ סללה את דרכו של הצעיר לשירות במשטרה.
מה כולל הליך ערעור על פסילת יחב"מ ? ומדוע מומלץ להסתייע בייצוג משפטי מעורך דין
הליך ערעור על פסילת יחב"מ מתחיל בבדיקה משפטית של עורך דין, אשר מקבל לידיו את הוהודעה על ההחלטה לפסול את המועמד, ממנה ניתן לרוב לראות מה הסיבה לפסילה. במידה ומדובר בהודעה כללית מאוד, עורך הדין יושב עם המועמד, ומתבצע מיפוי של הסיבות לפסילה, הליך זה יכול לקחת זמן. בהמשך לכך, מתבצע הליך של איסוף חומרים, במסגרתו מתקבלים חומרים מהמועמד עצמו ויוצאת דרשה ליחב"מ להעביר את החומר שברשותם. לאחר מכן מתבצע הליך נוסף של בחינת החומרים, ההליך מלווה בשיחה והעמקה עם המועמד, אשר מספק הבהרות.
רק לאחר שמתגבשת תשתית עובדתית ומשפטית מספקת מוגש ערעור על פסילת יחב"מ (השגה) אשר מובא לעיונו של ראש יחב"מ.
הליך ההשגה והערעור הוא הליך מורכב, הכולל אלמנטים רבים הקשורים לחשיפת מידע אישי, עבירות פליליות או חשש לניגוד עניינים. ייצוג משפטי מקצועי יכול לסייע רבות למועמד בלהבין את זכויותיו, להציג טיעונים משפטיים חזקים ולנהל את התהליך באופן שקול ואסטרטגי.
חומר הבדיקה שנאסף, חסיון חומר הבדיקה – חשיבות הייעוץ והייצוג המשפטי
חיסיון חומר בדיקה לפי סעיפים 24ט ו-24י בפקודת המשטרה [נוסח חדש], תשל"א-1971, נועד להגן על חומרי בדיקה הנאספים במסגרת בדיקת התאמה תעסוקתית לתפקידים במשטרה. עיקרון החיסיון מגביל את השימוש בחומרים אלו ומונע את הצגתם בבית משפט או במסגרת הליכים משמעתיים. החומרים נשארים חסויים, למעט במקרים חריגים המתוארים בפקודה.
סעיף 24ט – חיסיון חומר הבדיקה
חומר בדיקה נחשב חסוי ואסור בפרסום, והוא לא קביל כראיה במשפט, למעט מקרים שבהם מדובר בחומר בדיקה הקשור ישירות לנבדק. בנוסף, נושא תפקיד במשטרה לא יועמד לדין משמעתי על סמך חומר הבדיקה, למעט מקרים מוגדרים.
סעיף 24י – סייגים לחיסיון
חרף החיסיון, ניתן להעביר תמצית מחומר הבדיקה לגורמים מוגדרים לצרכים מסוימים, כמו:
- גורמים בכירים במשטרה לקבלת החלטות לגבי התאמה לתפקיד.
- שר או גורם מוסמך במשרד לביטחון הפנים – למטרות מינוי, השעיה או פיטורים.
- גוף מוסמך לחקירה אם מתעורר חשד לעבירה פלילית מסוג פשע או עוון.
- גורם בשירות הביטחון הכללי אם החומר דרוש להליך התאמה ביטחונית.
סעיפים אלו מבטיחים שחומר הבדיקה ישמש רק במצבים הכרחיים ומוגבלים, תוך שמירה על פרטיות הנבדק והגנה על ההליך המנהלי.
כפי שניתן לראות, ככלל חומר הבדיקה ישאר חסוי, וככלל לא ימסר לגורמי תעסוקה, מפקדים בתוך המשטרה או גורמים חיצוניים, אולם בתנאים מסוימים עשוי חומר הבדיקה לשמש גורמים בתוך המשטרה או גורמים חיצוניים.
כפי שניתן לראות, שימוש בחומר הבדיקה, בהליכים חיצוניים, משמעתיים, מנהליים או פליליים, עשויים להוות פגיעה קשה מאוד לא רק בפרטיותו של השוטר המשרת במשטרה אלא עשויים לגרור סנקציות במסגרת שירותו, עצירת קידום, העמדה לדין משמעתי, פתיחת חקירה פלילית, או הליכים מנהליים שונים.
לפיכך, ולאור הרגישות בחשיפת המידע וזליגת המידע הנאסף, ועל מנת למנוע נזקים, הליכים משמעתיים, פגיעה תעסוקתית קיימת חשיבות מכרעת לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין.
עורך דין עמנואל טראץ' – מתמחה בייצוג מועמדים לגיוס למשטרה, הגשת ערעור על החלטת יחב"מ, ייצוג בהחלטות בדבר ניגוד עניינים לגיוס למשטרה וקבלה לעבודה למשטרה
עם ניסיון עשיר במשפט מנהלי, היכרות מעמיקה עם הליכי התאמה תעסוקתית, וניסיון רב בייצוג בדין משמעתי של שוטרים עו"ד עמנואל טראץ' בעל מומחיות ייחודית בנושא ייצוג מועמדים למשטרה. עו"ד טראץ' הוא בעל תואר שני במשפטים מאוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת נורת'ווסטרן בארה"ב, ותואר ראשון במשפטים ומנהל עסקים מאוניברסיטת רייכמן. הוא מעניק ליווי משפטי מקצועי ומעמיק לאורך כל תהליך הערעור, החל מבדיקת המסמכים והכנת טיעונים משפטיים ועד ייצוג בפני ראשי המשטרה ויחידותיה.
עורך דין טראץ', טיפל בעשרות רמות של השגות ועררים של מועמדים לשירות במשטרה ושל שוטרים מכהנים, כאשר לא פעם, התקבל הערעור שהגיש והמועמד התקבל לעבודה למשטרה..
השירותים המשפטיים שמציע עו"ד טראץ' שישפרו את הסיכויים להימנע מפסילת יחב"מ לקראת גיוס למשטרה:
- ייצוג בהגשת ערעורים על החלטות פסילת יחב"מ במסגרת הליך התאמה למשרתים, למועמדים למשטרה או העלאת סיווג במסגרת קידום במשטרה או במשמר הגבול (מג"ב).
- ייעוץ בהכנה לקראת בדיקת התאמה תעסוקתית ובדיקות פוליגרף.
- ליווי בתהליך מילוי שאלונים לקראת בדיקת התאמה תעסוקתית.
- ייעוץ וייצוג משפטי במקרים של חשש לניגוד עניינים.
- ייעוץ בנוגע לחשיפת עבירות פליליות או עבירות משמעת במסגרת ההליך.
- החזרת סיווג למשטרה, העלאת סיווג למשטרה.
- ייעוץ בנוגע לעבירות משמעת במשטרה.
- ייעוץ בנוגע להתנהלות כלכלית שעשויה לסכן את השירות
- ייעוץ בנוגע לשימוש בחומרים פסיכואקטיבים
צור קשר עם עו"ד עמנואל טראץ'
אם נפסלת על ידי יחב"מ, אתה בהליך לקראת ערעור על החלטת יחב"מ, נמצא בהליך התאמה תעסוקתי למשטרה או למג"ב ואתה מעוניין להצליח בערעור על ההחלטה, אם חשוב לך שתקבל החלטה על שתאפשר לך קבלה לעבודה למשטרה, פנה לקבל ליווי משפטי מקצועי שיבטיח את זכויותיך.
- טלפון: 055-2550011
- דוא"ל: Emanuel@Trach-law.co.il
- כתובת: ז'בוטינסקי 7, רמת גן, מגדל משה אביב, קומה 27
עו"ד עמנואל טראץ' יעמוד לצידך לאורך כל התהליך ויוודא שהטיעונים המשפטיים שלך נשמעים בצורה המקצועית והמדויקת ביותר.
פנה לקבלת
ייעוץ משפטי ללא התחייבות