קבלת ערעור רישיון נשק ארגוני | כשירות נפשית | דוגמה 3
תוכן עניינים
Toggleקבלת ערעור רישיון נשק ארגוני לאחר קביעת היעדר כשירות נפשית
ביום 4.2.2025 התקבל ערעור רישיון נשק ארגוני על החלטה בדבר אי עמידה בתנאי סף אישיותיים לצורך החזקה ברישיון נשק ארגוני (היעדר כשירות נפשית).
פירט המקרה
עניין לנו בבחור צעיר, לאחר שירות צבאי, אשר הועסק כחובש באחד המעברים, ובשל מגוריו באזור זכאי גם החזיק ברישיון כלי ירייה פרטי ברישיון. במהלך עבודתו במעבר, חזה הבחור בפיגוע הקשה ונתן מענה רפואי ראשוני במקום לפצועים.
לאחר האירוע, אותו בחור צעיר, עם יתר עובדי המעבר נלקחו לטיפול קבוצתי פסיכולוגי, שירות שניתן להם על ידי המעסיק.
מאחר ואותו הבחור, רצה להתחמש בנשק ארגוני, במהלך עבודתו במעבר, ביקש ממנו מעסיקו, לעמוד בבדיקת כשירות נפשית, ובכל מה שכרוך מקצועית לצורך קבלת רישיון מאבטח.
הבחור הצעיר נפגש עם פסיכולוג במסגרת בדיקת כשירות נפשית לצורך קבלת רישיון ארגוני, וגם סיפר לו אודות אותו אירוע, אשר בו נכח לאחרונה.
הפסיכולוג, סבר שלאור הטראומה שעבר הבחור הצעיר, בשלב זה אין לאפשר לו לשאת רישיון כלי ירייה ארגוני, וקבע כי הוא אינו עומד בתנאי הסף האישיותיים הנדרשים לצורך קבלת רישיון לנשיאת נשק ארגוני.
במצב דברים זה, לא רק שהבחור הצעיר לא קיבל רישיון ארגוני, אלא עקב ההחלטה בוטל גם רישיונו לכלי ירייה פרטי, והוא נותר חשוף לגמרי, בנסיעותיו לביתו, הממוקם באזור זכאי.
ניסוח ערעור מקצועי על ידי משרדנו – קבלת ערעור רישיון נשק ארגוני
הבחור הצעיר הגיע לעורך דין עמנואל טראץ, אשר ניסח מטעמו ערר מנומק על ההחלטה הפוגענית והלא סבירה בנסיבות העניין, בין היתר עמד עורך דין טראץ על תרומתו במסגרת שירותו הצבאי, יציבותו הנפשית, עבודתו כיום במד"א ונגישות לטיפול נפשי אם יידרש, אישורו על ידי גורמי הרפואה השונים והעובדה עניינו פורש בצורה לא נכונה על ידי הפסיכולוג, אשר החמיר עמו וכיום הוא אף נתון בסיכון פיזי לאור ביטול רישיונו הפרטי.
הכנה לקראת ועדת מומחים לקראת בחינת כשירות נפשית – קבלת ערעור רישיון נשק ארגוני
ביום 3.2.25 עמד הבחור הצעיר בפני ועדת מומחים, תוך מתן הבהרות בעניין כשירותו לנשיאת רישיון ארגוני ופרטי.
בהחלטה מיום 4.2.2025, ולאחר שועדת המומחים סברה שאין כל מסוכנות מהלקוח, נעתרה גברת ענת אילוז, מנהל לשכה מחוז ירושלים, באגף לרישוי כלי ירייה וקיבלה את הערר.
בנימוקיה רשמה הגברת ענת אילוז, מנהלת מחוז ירושלים באגף כלי ירייה כי הערר הועבר לוועדת המומחים ולהלן תגובתם : "הערר התקבל מאחר ולא נמצאה מסוכנות לנשיאת כלי נשק".
בהמשך לכך, קיבל הלקוח רישיון לנשיאת כלי ירייה מתוקף סעיך 10ג(ג) מתן הרשאה.
רישיונו הפרטי המבוטל של הלקוח, חודש אף הוא וכלי הירייה חזר לרשותו.
קבלת ערעור רישיון נשק ארגוני
קבלת ערעור רישיון נשק ארגוני
קבלת ערעור רישיון נשק ארגוני
מהו רישיון נשק ארגוני? קבלת ערעור רישיון נשק ארגוני שנדחה בגין היעדר כשירות נפשית
רישיון נשק ארגוני הוא רישיון שמוענק לעובדי אבטחה לצורכי ביצוע עבודות ביטחון, שמירה ואבטחה. הנשק הניתן במסגרת רישיון זה משויך לארגון, ולא לעובד באופן אישי.
המשמעות של שיוך הנשק לארגון, הוא שעל הארגון נופלת האחריות לתקינות כלי הירייה המוחזקים, להכשרות לאותם עובדים, לאבטחת הכלים שברשותם, ולהוצאות הנדרשות והקשורות להחזקת הכלים ולעובדים בארגון שמשתמשים בכלים.
הבקשה רישיון נשק ארגוני מחייבת עמידה בקריטריונים הקבועים בחוק כלי הירייה, תש"ט-1949, ובתקנות כלי הירייה (תנאי סף ותבחינים לקבלת רישיון פרטי לכלי ירייה והוראות נוספות), תשפ"ד-2023. קריטריונים אלו כוללים:
- עמידה בדרישות סף: גיל מינימלי, אזרחות, ידיעת השפה, שיורת צבאי עד גיל מסוים ועוד.
- כשירות נפשית: אבחון פסיכולוגי, של פסיכולוג שנקבע על פי חוק המאושר לביצוע בדיקות כשירות נפשית עבור אגף כלי ירייה ואיתור מסוכנות, המאשר כי אין סיכון להחזיק בנשק.
- עמידה בתבחינים בריאותיים: בריאות תקינה לנשיאת כלי ירייה.
- מעבר הכשרה: השלמת הכשרה לתפקיד מאבטח ומעבר קורסים ייעודיים, אם זה הכשרה למאבטח בסיסי, שלב א, שלב ב, קורס אבטחת גופים ציבוריים ועוד.
חוק כלי היריה, תש"ט-1949, והתקנות החדשות
חוק כלי היריה, תש"ט-1949, מסדיר את מתן הרישיונות לנשק בישראל וקובע את הקריטריונים והסמכויות לרשויות המופקדות על כך. במסגרת החוק, הותקנו תקנות חדשות בשנת תשפ"ד-2023 שמגדירות תנאי סף ותבחינים מחמירים יותר לקבלת רישיון פרטי או ארגוני.
בין היתר, התקנות קובעות כי:
- יש לבצע בדיקת כשירות נפשית אצל פסיכולוג מאושר ומוכר, אליו יופנה הנבדק באמצעות חברת האבטחה.
- יש לוודא כי אין עבר פלילי או גורמי סיכון.
- נדרשת הכשרה מקצועית על פי הנחיות אגף כלי ירייה במשרד לביטחון לאומי ומשטרת ישראל.
תקנות אלו מחמירות כדי להבטיח שנשק יינתן רק לאנשים המתאימים ביותר, אך לעיתים ההחלטות מתקבלות על סמך נתונים לא מדויקים או הליך שאינו מותאם למבקש, כפי שמוצג בדוגמה להלן.
דחיית בקשה לרישיון וזכות ערר
- במקרים בהם נדחית בקשה לרישיון כלי ירייה ארגוני, בשל אחד הטעמים כמו היעדר כשירות נפשית, התנגדות המשטרה, ניתן להגיש ערר בתוך 45 יום מקבלת ההחלטה. על הערר להיתמך בתצהיר.
- הערר מוגש לממונה אגף כלי ירייה במחוז, והוא דן בו, בהתאם לנימוקים. הממונה רשאי להסתמך על ראיות מנהליות לקבל או לדרוש פרטים מהעורר.
- הערר ייתמך בתצהיר של העורר שיתמוך בעובדות המפורטות בערר.
- ערר שנדחה, תקום לעורר זכות להגיש עליו עתירה מנהלית בפני בית המשפט המחוזי. והוא ידון כהליך של עתירה מנהלית.
- לא כל דחייה גזירת גורל ומשרדנו טיפל במקרים רבים בהם עבודה מקצועית הובילה לקבלת ערעור רישיון נשק ארגוני.
חשיבות בדיקת הכשירות הנפשית ועמידה בתנאי הסף האישיותיים
בדיקות הכשירות הנפשית נועדו למנוע מקרים שבהם נשק יגיע לידיים מסוכנות.
יחד עם זאת, הליך האבחון חייב להיות מותאם למבקש ולנסיבותיו, כולל שפת האם שלו ויכולת הבנת השאלות. כל קושי או פגיעה בזכויות המבקש עלולים להוביל לדחייה לא מוצדקת.
עורך דין מקצועי יוכל להבטיח כי הליך הערר יתמקד בהיבטים אלו ויבהיר כי אין גורמי סיכון המצדיקים את דחיית הבקשה.
עורך דין מקצועי ידע להכין מסמך ערר מנומק שיוביל לקבלת ערעור רישיון נשק ארגוני, ובכך יאפשר ללקוח לעבוד במקצוע האבטחה.
חשיבותו של עורך דין רישיון נשק בקבלת ערר רישיון נשק ארגוני
תהליך קבלת ערעור רישיון נשק ארגוני דורש מומחיות מעמיקה בתחום, הבנה חוקית והיכולת להתנהל מול אגף כלי ירייה, המשרד לביטחון לאומי. עורך דין רישיון נשק מנוסה יידע להוכיח עובדתית ומשפטית, כי העורר ראוי לשוב ולהחזיק בנשק, והסיבה שמלכתחילה נדחה רישיונו הייתה לא מוצדקת ולא מבוססת עובדתית.
בנוסף, עורך הדין יבסס את טענתו על תקדימים, חקיקה או פסיקה שיש בה כדי להוביל לתוצאה.
סיכום
הליך קבלת ערעור רישיון נשק ארגוני על החלטה בדבר אי כשירות נפשית יכול להיות מורכב, יידרש מאמץ מיוחד לצורך ביסוסו אך הוא הליך שניתן לבססו מקצועית.
עורך דין רישיון נשק עם ניסיון מתאים יכול לשנות החלטות שנעשו שלא בצדק ולסייע למבקש לקבל את הרישיון המיוחל.
לייעוץ משפטי והצעת מחיר פנו אלינו
פנה לקבלת
ייעוץ משפטי ללא התחייבות