התאמה תעסוקתית למשטרה
התאמה תעסוקתית למשטרה | שיחת קב"ט | ייעוץ משפטי
מהי התאמה תעסוקתית למשטרה?
התאמה תעסוקתית למשטרה הוא תהליך בדיקה שנערך באמצעות יחב"מ (היחידה לביטחון מידע) במסגרתו נבחנת התאמתם הערכית של המשרתים במשטרה או המועמדים לקראת גיוס למשטרה או למג"ב. בדיקת התאמה תעסוקתית נערכת עם הכניסה לעבודה בארגון, במעבר בין תפקידים, בקידום ובכל מועד אחר בו יימצא לנכון להזמין את המשרת בארגון לבדיקה חוזרת. מטרתה של בדיקת התאמה תעסוקתית היא לבחון את ההתאמה לשירות בארגון, מידת האמינות, היושר וטוהר המידות של המשרת במשטרה או נמצא לקראת גיוס למשטרה או למג"ב.
במסגרת הבדיקה נדרש המשרת במשטרה או הנמצא לקראת גיוס למשטרה למלא שאלון, להשתתף בשיחת קב"ט או בשמה האחר "שיחת ניגוד עניינים" ובמידת הצורך לעבור בדיקת פוליגרף.
גיוס למשטרה או המשך העסקה במשטרה מותנה בהשלמת כל שלבי הבדיקה. כך שסירוב לעבור בדיקת התאמה תעסוקתית או סירוב לאחד משלבי הבדיקה ישליך ישירות על המשך ההעסקה במשטרה או תהליך הגיוס למשטרה ומג"ב.
ייתכן ובמהלך השירות במשטרה המשרתים בארגון יידרשו לעבור מספר בדיקות התאמה תעסוקתית וזאת בהתאם לאופי שירותם במשטרה.
חשוב להבין שבדיקת התאמה תעסוקתית למשטרה לא באה במקום תהליך סיווג ביטחוני (בדיקת התאמה ביטחונית) אותו מבצע שב"כ. לעתים שני תהליכים אלו יבוא האחד אחרי השני.
שלבי בדיקת התאמה תעסוקתית למשטרה:
- מילוי שאלון: המועמד נדרש למלא שאלון מקיף.
- מבדק אמינות ממוחשב: המועמד מבצע מבחן, רווי שאלות שונות, שפותחו במיוחד, וניתן ללמוד מהם על אורחות חייו, תפיסת עולמו, ערכיותו, וגורמי הסיכון הנשקפים ממנו. משך המבחן נע בין שעה, לשעה וחצי. מועמדים שזכאים לתוספת זמן, צריכים להצטייד באבחון רלוונטי על מנת שהדבר יאושר להם.
- שיחת קב"ט: המועמד משתתף בשיחה הנקראת גם "שיחת ניגוד עניינים". במהלך השיחה עובר הקב"ט על ממצאי מבדק האמינות הממוחשב, ומברר עם המועמד שאלות שהציפו נקודות רגישות או בעייתיות אצל הנבדק. בנוסף, שאול קצין הביטחון את הנבדק שאלות על משפחתו, התנהלותו היום יומית, אורחות חייו, התנהגותו במצבים מסוימים ומברר עימו זיקה לגורמי סיכון והתנהלות בעייתית ופורצת חוק. שיחה עם קצין ביטחון אורכת כ-3 שעות. אולם ייתכן ובמצבים מסוימים, ולאור הידרשות להעמיק את הבדיקה, היא תערך זמן ממושך יותר.
- בדיקת פוליגרף: במקרים מסוימים, המועמד עשוי להידרש לעבור בדיקת פוליגרף. יצויין, כי ככלל הבדיקה שמורה למקרים ייחודיים ו/או למשרות שנקבעה עבורם מתכונת בדיקה הדורשת פוליגרף. ייתכן שתיערך בדיקת פוליגרף למשרתים, אשר עלה בבדיקתם חשש כלשהו או גורם סיכון אותו מעוניינים לבדוק.
תהליך זה מתבצע לא רק עם הכניסה לעבודה, אלא גם במעבר בין תפקידים, בקידום או בכל מקרה שבו יימצא לנכון להזמין את המועמד לבדיקה חוזרת.
במידה והמועמד מיועד לתפקיד הדורש סיווג ביטחוני גבוה, הוא יידרש לעבור גם תחקיר ביטחוני בשלב מאוחר יותר.
חשיבות הבדיקה
תהליך זה נועד להבטיח שהמועמדים לשירות במשטרת ישראל עומדים בסטנדרטים הגבוהים הנדרשים לתפקידים רגישים ובעלי אחריות רבה. כל סירוב לעבור את הבדיקות עשוי להשפיע ישירות על ההעסקה או על תהליך הגיוס. משמע, קביעת אי התאמה תעסוקתית תפסיק את תהליך הגיוס למשטרה ואף עשויה לגרור העברה מתפקיד או סיום שירות במשטרה או במג"ב.
חשיבות קבלת ייעוץ משפטי לקראת הליך התאמה תעסוקתי למועמדים לשירות במשטרה
מועמדים רבים חולמים לשרת במשטרה, מתחילים בהליך הגיוס, עוברים את כלל שלבי המיון והגיוס, משקיעים מזמנם היקר וממרצם בתהליך ארוך ומיגע, ולבסוף "נופלים" בשלב האחרון של התהליך, כאשר נקבעת להם אי התאמה תעסוקתית וזאת בשל גורמי סיכון שונים שעולים במהלך הבדיקה. ואז המשמעות במקרה הטוב היא כתם, שלא מאפשר להתגייס לשירות למשטרה מספר שנים ובמקרה הגרוע, יכול המידע שעלה בבדיקה לעבור לגופים חיצוניים או להתפתח לחקירה משטרתית.
כך שייתכן והמועמד היה מקבל ייעוץ משפטי, לאור אותם גורמי הסיכון, היה שוקל את הזמן הנכון להתחיל בהליך הגיוס (יש גורמי סיכון, שדועכים לאורך הזמן) או היה שוקל אם להתחיל בהליך, לאור הסבירות בדבר העברת המידע בעניינו לגורמי חוץ ולחקירת משטרה, דבר שעשוי לפגוע בו לא רק תעסוקתית, אלא גם להקים עליו הליכים משמעתיים שונים או פליליים.
חשיבות קבלת ייעוץ משפטי למשרתים במשטרה ובמשמר הגבול הנמצאים לקראת הליך התאמה תעסוקתי חוזר או חדש לצורך העלאת סיווג
משרתים רבים, אשר נערך בעניינם הליך התאמה תעסוקתית חוזר או הליך התאמה תעסוקתית לצורך העלאת הסיווג לא מודעים תמיד לשלבי התהליך בעניינם, בשל היותם שנים בארגון הם ממעיטים בחשיבותו, אינם מבינים את עומקו, ואת יכולת השפעתו על עתידם במשטרה.
כמו גם, הם לא מבינים עד הסוף, את המשמעויות שיכולות לקבל התנהלויות והתנהגויות במקום עבודתם במשטרה, אשר יצביעו על חריגה מכללים, ויולידו עליהם טיפול משמעתי או הגבלות לשירות.
לכן, ועל מנת להימנע מהגבלות בשירות, דין משמעתי, ולהגיע לבדיקה בצורה רגועה, מומלץ לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין, ייעוץ שמטרתו להגן על המשרת בתפקידו או להביא אותו בבטחה ובזמן למילוי תפקידו המיועד.
ייצוג משפטי עם עורך דין עמנואל טראץ'
עם ניסיון של 11 שנים בתחום המשפטים ועורך דין מנהלי מוסמך, עורך דין עמנואל טראץ' מציע ייצוג מקצועי ואישי למועמדים המתמודדים עם תהליך ההתאמה התעסוקתית למשטרה.
מי אני?
- תואר שני במשפטים: אוניברסיטת תל אביב.
- תואר ראשון: משפטים ומנהל עסקים מאוניברסיטת רייכמן.
- ניסיון: ייצוג, ייעוץ למועמדים, שוטרים ומשרתים במשמר הגבול בתחום ההתאמה התעסוקתית למשטרה.
שירותים המוצעים
- ייעוץ משפטי: הכנה למבחני ההתאמה ולתהליכי השיחה.
- ייצוג: ייצוג במקרים של סירוב או בעיות במהלך הבדיקות.
- ליווי אישי: תמיכה לאורך כל תהליך הגיוס והתמודדות עם האתגרים הנלווים.
פרטי קשר
לפרטים נוספים ולקביעת פגישה, אנא פנו אליי:
- טלפון: 055-2550011
- דוא"ל: Emanuel@Trach-law.co.il
- כתובת: ז'בוטינסקי 7, רמת גן, מגדל משה אביב, קומה 27
אני כאן כדי לסייע לכם במעבר תהליך ההתאמה התעסוקתית שלכם בצורה הטובה ביותר. אל תהססו לפנות!
פנה לקבלת
ייעוץ משפטי ללא התחייבות