ערעור על פסילה לגיוס למשטרה
ערעור על פסילה לגיוס למשטרה |השגה על פסילת קב"ט משטרה | ערעור על אי התאמה לגיוס למשטרה
ערעור על פסילה לגיוס למשטרה, מטעמים של קביעת אי התאמה תעסוקתית למשטרה מוסדר בסעיף 24ח, פרק שלישי1 לפקודת המשטרה [נוסח חדש], תשל"א-1971 (להלן: "החוק").
הסעיף מסדיר את נושא ההשגה (הערעור) על קביעת אי-התאמה תעסוקתית למשטרה, כלומר את זכותם של מועמדים ועובדים במשטרה לערער על החלטה המונעת את התאמתם לתפקיד מסוים. החוק מתווה שלבים ומנגנונים לקבלת החלטות הוגנות, תוך מתן אפשרות למועמד או לעובד להציג את עמדותיו, להעלות טענות, ולערער על קביעת אי-התאמה במקרים בהם היא חלה.
חובת ביצוע בדיקת התאמה לגיוס למשטרה | חובת קיומה של התאמה לתפקיד
סעיף 24ג לחוק קובע חובה לקיים הליך של בדיקת התאמה לגיוס למשטרה, משמע, שלא ניתן להתגייס למשטרה, מבלי לעבור הליך של התאמה תעסוקתית למשטרה ולעמוד בכל שלבי הבדיקה. משמע, לא ניתן לעבוד כשוטר או בתפקיד בהסמכת המשטרה כגון פקח שיטור עירוני מסייע, מבלי לעבור בדיקת התאמה תעסוקתית בהצלחה.
מכאן החשיבות של ההליך, הנוגע לכל מועמד לגיוס למשטרה, והצורך הבסיסי לעבור אותו בהצלחה.
בדיקת התאמה לתפקיד מותאמת לרמת הסיווג ותתבצע באופן שלא יפגע על הנדרש בפרטיותו של המועמד
בדיקת התאמה לתפקיד, כקבועה בסעיף 24ד לחוק, תתבצע תמיד בהתאם לרמת הסיווג של התפקיד שלגביו נבחת ההתאמה. קרי, מתכונת הבדיקה, היקפה, תלויה ברמת הסיווג. ככל שרמת הסיווג גבוהה יותר, ישתמש הקב"ט ביותר כלים, לצורך ביצוע הבדיקה. ישנו הבדל במתכונת הבדיקה מהרמה הבסיסית לרמה הגבוהה ביותר.
אך בכל הבדיקות, הבדיקה צריכה להיערך באופן כזה, שלא יפגע בפרטיותו של המועמד לגיוס למשטרה, במידה העולה על הנדרש. כאשר קיימים סייגים לעניין זה.
שימוש בפוליגרף במסגרת הליכי התאמה תעסוקתית למשטרה
סעיף 24ה, קובע את התנאים בהם יתבצע שימוש בפוליגרף במהלך בדיקת ההתאמה הביטחונית. בתמצית נאמר שמדובר בתפקידים בעלי רגישות גבוהה, בעלי תפקידים ספציפיים במשטרה או שאם ועדה התקיימה שקיימת נחיצות בבדיקה, וזה כי קיים חשש ממשי לאי התאמתו של המועמד לתפקיד מכיוון שמינויו עשוי לגרום נזק לשלום הציבור וביטחונו או לאמון הציבור במשטרה.
זה סעיף כללי מאוד, אשר למעשה מנימוקים יכול להכניס כמעט כל מועמד תחת כנפי הפוליגרף. אך יש לומר כי מדובר במשאב יקר, והשימוש בהו כיום נעשה במשורה.
הודעה על קביעת אי התאמה לתפקיד וזכות ערעור על פסילה לגיוס למשטרה
בסיום הליך התאמה תעסוקתית, יקבל המועמד הודעה על קביעת התאמה או אי התאמה תעסוקתית למשטרה.
אולם, לרוב, מועמדים לא מקבלים הודעה בכתב, אלא רק הודעה טלפונית על כך מלשכת הגיוס.
הדבר שם אותם בערפל, לגבי סיבת הפסילה וקביעת אי ההתאמה התעסוקתית.
לצורך הליך הערעור קיימת חשיבות בדבר קבלת ההודעה בכתב, וזאת מכיון שמרגע ההודעה, מתחיל לרוץ פרק הזמן להגשת ערעור על פסילה לגיוס למשטרה, שעומד על 30 יום.
זכות ערעור על פסילה לגיוס למשטרה | השגה על פסילת קב"ט משטרה | ערעור על אי התאמה לגיוס למשטרה
בהתאם לסעיף 24ח לחוק, מועמד או שוטר הרואה עצמו נפגע מהחלטת אי התאמה תעסוקתית זכאי לערער על ההחלטה בפני גורמים מוסמכים. הליך הערעור כולל מספר שלבים:
- ערעור בפני המפקח הכללי או קצין בכיר מוסמך: מועמדים ושוטרים יכולים להגיש ערעור בפני המפקח הכללי או בפני קצין משטרה בכיר המוסמך לדון בערעור. הערעור צריך לכלול נימוקים מפורטים והתייחסות לנקודות שהובילו לפסילה.
- זכות לייצוג משפטי: המערער זכאי להיעזר בשירותיו של עורך דין לאורך כל תהליך הערעור. ייצוג מקצועי על ידי עורך דין מנוסה מאפשר הגשת טענות בצורה ברורה ומקצועית, תוך שמירה על זכויות המועמד והימנעות מטעויות שעלולות לפגוע בסיכויו.
- בחינת הערעור ע"י ראש יחב"ם: לאחר הגשת הערעור, העניין ייבחן על ידי ראש יחב"ם (היחידה לביטחון מידע) אשר יקבל החלטה מחודשת בהתאם לממצאים.
- ערר על החלטת ראש יחב"ם: במידה והערעור נדחה, רשאי המערער להגיש ערר נוסף לפני ראש אגף משאבי אנוש (אמ"ש), אשר יבחן מחדש את העניין ויעביר חוות דעת מפורטת לצורך קבלת החלטה סופית.
ערעור על פסילה לגיוס למשטרה – חשיבות הייצוג המשפטי בתהליך הערעור
הליך ערעור על החלטת קב"ט יכול להיות מורכב ומאתגר. ייצוג משפטי נכון יכול לעשות את כל ההבדל בין קבלת הערעור לבין דחייתו. עורך דין מקצועי ובעל ניסיון מכיר את ההיבטים המשפטיים והפרוצדורליים שיכולים לסייע בהגשת ערעור בצורה שתמקסם את הסיכויים להצלחה.
אך לא רק, לעיתים, אפילו שחלף המועד להגשת ההשגה (30 יום מקבלת ההודעה) יוכל עורך דין מיומן לקבל ארכה, או מועד חדש להגשת ההשגה באופן שיאפשר לו לנסח השגה (ערעור) מנומקת ורצינית.
איסוף חומרים רלוונטיים מהמועמד לצורך ניסוח ההשגה הוא קריטי, ועורך דין מיומן ידע למקד את המועמד על החומר הנדרש ממנו.
בנוסף לכך, עורך דין מקצועי ידע לתקוף את אותם גורמי הסיכון שפסלו את המועמד, ויעמוד על תקדימים שבהם אישרה המשטרה מועמדים לגיוס בתנאים דומים, דבר שיצריך את המשטרה לקבל את ההשגה.
מדוע לבחור בעו"ד עמנואל טראץ'?
עו"ד עמנואל טראץ' מתמחה במשפט מנהלי ובתהליכים מורכבים של התאמה תעסוקתית וערעורים על החלטות קב"ט, ערעור על פסילה לגיוס למשטרה. עם ניסיון עשיר בתחום, הוא מספק ללקוחותיו:
- ייעוץ אישי ומקצועי המותאם לצרכים האישיים של כל לקוח.
- הכנה מלאה ומעמיקה לכל שלבי התהליך – החל ממילוי שאלונים, דרך שיחות התאמה תעסוקתית ועד הליכי ערעור.
- ייצוג חזק וממוקד מול גורמי המשטרה, תוך שמירה על זכויות הלקוח והגנה מפני סיכונים מיותרים.
לפרטים נוספים וקבלת ייעוץ משפטי מקצועי:
- טלפון: 055-2550011
- דוא"ל: Emanuel@Trach-law.co.il
- כתובת: ז'בוטינסקי 7, רמת גן, מגדל משה אביב, קומה 27
שירותו של עו"ד עמנואל טראץ' יבטיח שתעבור את ההליכים התעסוקתיים במשטרה בצורה הטובה והבטוחה ביותר, עם הגנה מקסימלית על זכויותיך ועתידך המקצועי.
פנה לקבלת
ייעוץ משפטי ללא התחייבות