פסילת יחב"מ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני | החזרה לעבודה
תוכן עניינים
Toggleפסילת יחבמ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני
ערעור על על פסילת יחב"מ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני, הוא הליך מנהלי במסגרתו רשאי מי שעובד כפקח או אמור לעבוד כפקח מסייע בצוות השיטור העירוני לערער על החלטה בדבר אי התאמה תעסוקתית תוך 30 יום מקבלת ההודעה.
זכות הערעור על קביעת אי התאמה תעסוקתית לתפקיד פקח מסייע, מתאפשרת בתנאים הדומים לזכות הקבועה בפקודת המשטרה סעיף 24ח.
מקרה לדוגמה – קבלת ערעור פסילת יחבמ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני | החזרה לעבודה
עניין לנו בפקח בשיטור העירוני עכו, אשר עבד שנים יחד עם המשטרה בעיר.
לאחר כניסת הנוהל לביצוע בדיקת התאמה תעסוקתית לפקחים, אשר עובדים עם המשטרה, ולאחר הגדרת אותם הפקחים כפקח מסייע שיטור עירוני החליטו במשטרה על ביצוע בדיקת התאמה תעסוקתית לפקח.
מיד לאחר בדיקה ראשונית, ומבלי שהפקח זומן להליך תעסוקתי מלא, הוחלט לפסול אותו לשיטור העירוני.
לאור עבודתו האינטנסיבית עם המשטרה, ידיעה על פסילתו פשטה במשטרה, והוא חש ששמו הוכתם לשווא מבלי לבדוק אותו ולשמוע אותו.
הלקוח אשר לא הצליח להתמודד עם ההחלטה, ולאור אי יכולת של המשטרה לסייע לו להפוך את ההחלטה פנה לעזרה משפטית למשרדנו.
ערעור שהגיש משרדנו על ההחלטה הפוגענית, שהכתימה את שמו לשווא, הוביל לבחינה נוספת של עניינו והחלטה לבצע מולו הליך תעסוקתית מלא.
הלקוח צלח את כל התהליך, וקיבל הכשר לתפקיד פקח מסייע בשיטור העירוני בעכו.
בכך, חזר לתפקידו, הסיר את הכתם שדבק בו והוכיח לכולם כי מדובר היה בהחלטה פוגענית, דורסנית, שהתקבלה ללא בחינה בעניינו.
חובת קיומה של בדיקת התאמה לתפקיד כפקח מסייע בשיטור העירוני | המקור להגשת ערעור לפסילת יחבמ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני
חובת קיומה של בדיקת התאמה לתפקיד עבור פקח מסייע, אשר לו סמכויות מרחיבות והוא עובד בצוות יחד עם שוטר נקבע בסעיף 24ג. לפקודת המשטרה אשר קובעת:
"לא ימונה אדם לתפקיד ולא יישא בתפקיד, אלא בכפוף לכך שיעבור בדיקת התאמה לתפקיד בהתאם להוראות פרק זה, ויימצא בבדיקה כאמור כי קיימת לגביו התאמה לתפקיד האמור".
בסעיף העוקב, סעיף 24ד לפקודת המשטרה, נקבע כי על משטרת ישראל לערוך בדיקת התאמה לתפקיד, אשר צריכה להיות מבוצעת:
"…בהתאם לרמת הסיווג של התפקיד שלגביו נבחנת ההתאמה ובאופן שאין בו כדי לפגוע, במידה העולה על הנדרש, בפרטיותו של הנבדק, והכול בהתאם להוראות המשטרה…"
הליך ההתאמה התעסוקתית לתפקיד פקח מסייע, מטרתו לבחון את מידת ההתאמה הערכית של אלו אשר אמורים לעבוד יחד בצוות עם שוטר עירוני בצוות, ובעלי סמכויות פקח מסייע.
מדובר בתהליך שנערך באמצעות יחידת ביטחון המידע (יחב"ם) של משטרת ישראל, הכולל את כל התהליך שעוברים שוטרים במשטרת ישראל.
במסגרת הבדיקה נדרש הפקח המסייע בשיטור העירוני למלא שאלון, לעברו מבדק אמינות ממוחשב של כשעה וחצי, ולאחר מכן להתייצב לשיחת קב"ט יחב"ם שאורכה כשלוש שעות.
לא נהוג לערוך למועמדים לתפקיד מסייע בדיטור העירוני בדיקת פוליגרף.
אולם בדומה לבדיקת התאמה תעסוקתית שנערכת לשוטרים, יחתום הפקח המסייע על הצהרות שונות ויאפשר ליחב"מ לגשת למאגר המידע הפלילי אודותיו, יוותר על סודיות רפואית, נפשית ויסכים לבדיקתו במאגרים השונים.
ביום ההליך, יודע יחב"מ למנהלו על החלטה בדבר קבלת התאמה תעסוקתית או קביעת אי התאמה תעסוקתית.
במקרים שבהם מתקבלת החלטה של אי התאמה תעסוקתית, יש לכך השלכות מרחיקות לכת על המועמד או המועסק והדבר עשוי לגרום לאי קבלתו לעבודה או אפילו יוביל לסיום העסקתו בעירייה, ברשות המקומית או במועצה.
מהו ערעור על פסילת יחבמ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני?
ערעור על פסילת יחבמ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני הוא הליך משפטי מנהלי, זכות שיש למועמד או המועסק בתפקיד פקח מסייע בשיטור העירוני בהתאם לסעיף 24ח לפקודת המשטרה שקובעת כלהלן:
השגה על החלטה בדבר אי-התאמה לתפקיד
24.ח הרואה את עצמו נפגע מהחלטה בדבר אי-התאמתו לתפקיד, זכאי להשיג על ההחלטה לפני המפקח הכללי או לפני קצין משטרה בכיר שהוא הסמיכו לעניין זה.
בהתאם לפקודת המשטרה, כל מי שמרגיש נפגע מהחלטת יחב"ם לגבי אי התאמה תעסוקתית, רשאי לערער על ההחלטה בפני ראש יחב"ם (ראש היחידה לביטחון מידע במשטרה).
מועמד לתפקיד פקח מסייע, יגיש את הערעור לראש יחב"מ.
קיימת חשיבות מכרעת, להגיש את הערעור על פסילת יחבמ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני כבר בשלב המקצועי בצורה מנומקת, מבוססת משפטית ומקצועית.
מדובר בשלב קריטי וחשוב, רצוי לשכור כבר לשלב זה ייצוג משפטי ע"י עו"ד, וזאת על מנת להגביר את הסיכויים בערעור וכן על מכיוון שאין לפקח מסייע (בניגוד לשוטרים או מועמדים למשטרה) זכות או הליך מוסדר להגשת ערעור על החלטת ראש יחב"מ בערעור הראשון.
יוער שלעתים, מלפנים משורת הדין מתאפשר להגיש ערעור שני, אולם אין זה משהו מוסדר על כן, יש לצלוח את הערעור בשלב הראשון.
החלטת ר' יחב"ם במסגרת ערעור על פסילת יחבמ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני
ר' יחב"ם, ידון בערעור על פסילת יחבמ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני, וזאת בהתאם לאמות המידה שנקבעו בנוהל הוראות המשטרה 03.07.01, ובהתאם לגורמי הסיכון המפורטים בנוהל.
במידה ויקבל ר' יחב"ם את הערעור, יעביר היועץ המשפטי מטעמו, החלטה בדבר קביעת התאמה תעסוקתית לתפקיד פקח מסייע לשיטור העירוני במישרין למעסיק והמועמד יוכל להשתבץ בצוותא עם שוטר למשמרות ברכב השיטור העירוני.
במידה ור' יחב"ם יקבל חלקית את הערעור, יוכל ר' יחב"ם לקבוע תנאים להעסקתו של הפקח המסייע ופעילותו בצוות השיטור העירוני.
ר' יחב"מ יכול להחליט על הגבלות לעבודה באזור מסויים, לגישה למידע, לקבוע חובות דיווח או הימנעות לעיסוק בעניינים מסויימים.
במידה וידחה ר' יחב"מ את ההשגה, אין למועמד זכות לערעור נוסף. אולם יחב"מ כן נוטה בנסיבות מסוימות, לאחר הפנייתם ללוקנה שנוצרה לאפשר זכות ערעור שנייה.
עורך דין המתמחה בהליכי ערעור על אי התאמה תעסוקתית יקבל לידיו את חומר הבדיקה ויערוך ערעור מבוסס משפטית
פקודת המשטרה קובעת (סעיפים 24ט ו-24י) כי חומר הבדיקה שנאסף במסגרת הליך התאמה תעסוקתי, הוא חסוי. עקרון החיסיון מגביל את השימוש בחומרים אלו ומונע את הצגתם בבית משפט או במסגרת הליכים משמעתיים. החומרים נשארים חסויים, למעט במקרים חריגים המתוארים בפקודה.
בהמשך לכך, סעיף 24ט לפקודת המשטרה אף קובע כי חומר בדיקה נחשב חסוי ואסור בפרסום, והוא לא קביל כראיה במשפט, למעט מקרים שבהם מדובר בחומר בדיקה הקשור ישירות לנבדק.
כך, שעל מנת לבסס בצורה רצינית ערעור פסילת יחבמ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני, חיוני לפעול לקבלת חומר הבדיקה, ולהוכיח תחת החריגים זכאות לקבלתו.
עורך דין המתמחה בהליכים של ערעור על פסילת קב"ט, יוכל לקבל את החומר ולבסס ערעור מנומק על בסיסו, כזה שיהי לו סיכוי אמתי.
השירותים המשפטיים שמציע עורך דין עמנואל טראץ':
- ייצוג והגשת ערעורים על החלטות אי התאמה תעסוקתית לתפקיד פקח מסייע לשיטור העירוני.
- ליווי וייעוץ לקראת הליך התאמה תעסוקתי ותחקיר קב"ט יחב"ם.
- סיוע במילוי שאלונים ובמתן תשובות בהליכי התאמה תעסוקתית.
- ייעוץ משפטי בנוגע לחשיפת עבירות פליליות או משמעתיות במסגרת הליך ההתאמה.
צור קשר
אם פסילת יחב"מ לתפקיד פקח מסייע שיטור עירוני או שאתה מצוי לקראת או בעיצומו של הליך התאמה תעסוקתית לתפקיד פקח מסייע לשיטור העירוני פנה לעורך דין עמנואל טראץ' לקבלת ייעוץ וייצוג לקראת ההליך או לצורך הגשת ערעור על ההחלטה.
פנה לקבלת
ייעוץ משפטי ללא התחייבות