איך להוציא רישיון לאקדח? עורך דין המתמחה בהוצאת רישיון נשק פרטי
איך להוציא רישיון לאקדח? עורך דין המתמחה בהוצאת רישיון נשק פרטי
רישיון נשק פרטי הוא הפתרון לתחושת חוסר הביטחון האישי נוכח המצב הביטחוני הטעון בארץ.
מטבע הדברים, לאור הסכנות הטמונות בהחזקת נשק, הוצאת רישיון נשק מוגבלת ונותרה נחלתן של אוכלוסיות מסיימות בלבד אשר עומדות בדרישות של האגף לרישוי כלי ירייה ומפורטות בתבחינים למתן רישיון להחזקת כלי ירייה פרטי.
דרישת סף להוצאת רישיון לאקדח כוללת בין היתר: אזרחות או תושבות ישראלית, גיל מינימאלי שמשתנה בהתאם לשירות או אי שירות בצה"ל, שליטה בשפה העברית, בריאות תקינה לנשיאת רשיון נשק ועמידה בדרישות ההכשרה הנדרשות בהתאם לתקנות כלי הירייה (הכשרה), התשע"ח – 2018.
בנוסף קובעים תנאי הסף, שבמידה וקיימת למבקש זכאות להוצאת רישיון לאקדח מטעם "בעל רישיון מיוחד" שזה מטעם המדינה, הגנת ישובים, מפעלים ועוד, לא יוכל המבקש הרישיון לקבל רישיון פרטי לכלי ירייה מכל סוג.
המשרד לביטחון פנים מנהיג מדיניות מצמצת בכל מה שקשור למתן רישיונות נשק, בשל המדיניות המצמצמת נתקלים רוב מבקשי רישיונות הנשק בקשיים בהוצאת הרישיון כבר בשלב הוכחת תבחיני הסף.
לכן כבר בשלב זה חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה בהוצאת רישיון נשק פרטי וזאת על מנת להימנע מפסילה כבר בשלב הראשוני, דבר אשר עשוי גם לחסום את הדרך לבקשות עתידיות.
מי שעבר את שלב דרישות הסף, יידרש לעמוד בקריטריונים לקבלת רישיון נשק פרטי.
קיימים 18 תבחינים שעמידה בהם עשוייה לזכות ברישיון אקדח. ולמה עשויה?
מכיוון שמבחינת המשרד לביטחון פנים לא מספיק לטעון ורק להצביע על עמידה בתבחין אלא המבקש להוציא רישיון נשק נדרש להוכיח את התבחין וזאת באמצעות מסמכים ואישורים אותם קבע האגף לרישוי כלי ירייה שעל המבקש להציג.
18 התבחינים המזכים ברישיון נשק כוללים בין היתר אנשים שהוכיחו כי מרכז חייהם או עיסוקם בישוב אשר לגביו נקבעה זכאות על ידי משטרת ישראל, אנשים המשמשים מורי דרך בעלי רישיון תקף, חקלאים פעילים שהצורך שלהם בהחזקת נשק הוכר על ידי קב"ט המועצות האזוריות/ מנכ"ל התאחדות האיכרים/ מזכ"ל תנועת התושבים, אנשים שעיסוקם הובלת חומרי נפץ בעלי רישיון בר תוקף.
בנוסף זכאים לרישיון נשק מי ששירת או משרת בצה"ל בדרגות קצונה סגן ומעלה ונגדים בצה"ל מדרגת רס"ר ומעלה ומקבילים להם בכוחות הביטחון האחרים, מי ששירת ביחידה מיוחדת בכוחות הביטחון מתוך רשימה שנקבעה ולוחמים רובאי 07 ומעלה.
בתבחינים המזכים לרישיון נשק כלולים גם שוטרים המשרתים או ששירתו שירות קבע במשטרת ישראל במשך שנתיים לפחות, מתנדבים פעילים במשטרת ישראל שקיבלו אישור לכך, כבאים פעילים ברשות הארצית לכבאות והצלה בעלי ותק של שנתיים לפחות בתפקידם, עובדים ומתנדבים בגופי הצלה כגון עובדי מד"א קבועים בשירות פעיל, עובדי ומתנדבי עמותת זק"א, ועובדי ומתנדבי איחוד הצלה.
התבחינים לא מקפחים גם בעלי ניסיון מעשי משמעותי בכלי ירייה כגון בוגרי קורס אחיד רשות שדות התעופה, מאבטחי מתקן יל"ה בבית ספר להכשרת מאבטחים של רשות שדות התעופה, בוגרי קורס מאבטחים בשב"כ, בוגרי קורס מאבטחים אחיד במערכת הביטחון מלמ"ב, קציני ביטחון בגוף מוכר על ידי משטרת ישראל, מדריכי ירי וספורטאים פעילים בהתאחדות הקליעה בישראל.
בנוסף זכאים לרישיון כלי ירייה אנשים הנדרשים לרישיון שלא לצרכי אבטחה אלא לצרכים אחרים כגון צרכים וטרינריים, בעלי רישיונות ציד או היתר צידה בתוקף מרשות הטבע והגנים, מדבירים מוסמכים בעלי רישוי תקף מהמשרד להגנת הסביבה, ומי שירשו כלי ירייה או בידם כלי ירייה ברישיון ומעוניינים להותירו במצב מושבת זמנית לצורכי מזכרת.
כפי שראינו תבחינים לרישיון נשק הינם רחבים ומגוונים מחד ומאוד ממוקדים ומוקשים מנגד.
בשל כך, רבים מהפונים אלי נתקלים בקושי למקם עצמם בתבחין הנכון וללא קבלת ייעוץ משפטי מעורך דין המבין ברישוי נשק עשויים להכשיל עצמם ולקבל דחייה בגין אי עמידה בתבחינים.
מעבר לכך, גם כאשר מבקש הרישיון ידע למקם עצמו תחת תבחין מזכה לרישיון לאקדח, מומלץ לשכור שירותיו של עורך דין המתמחה ברישיון נשק על מנת שיפעל מטעמו בצורה מקצועית להוכחת התבחין וזאת בהתאם למסמכים הנדרשים להצגה ודרישות נוספות של האגף לרישוי כלי ירייה.
טיפול מקצועי על ידי עורך דין הבקיא בהליך הוצאת רישיון נשק ישפר משמעותית את סיכוי הפונה לקבל רישיון ויקצר את הזמן לקבל רישיון נשק פרטי.
פנה לקבלת
ייעוץ משפטי ללא התחייבות