בקשת רישיון נשק פרטי | בקשת רישיון לכלי ירייה פרטי
בקשת רישיון נשק פרטי | בקשת רישיון לכלי ירייה פרטי
תוכן עניינים
Toggleהסבר מאת עו"ד רישיון נשק
איך מגישים בקשת רישיון נשק פרטי? בקשת רישיון לכלי ירייה פרטי מוגשת באמצעות מערכת ההזדהות הלאומית, דרך טופס בקשה לקבלת רישיון כלי ירייה פרטי של אגף כלי ירייה.
בטרם הגשת הבקשה, מומלץ לבדוק את הזכאות. ניתן להתקשר לערוך הדין עמנואל טראץ' אשר יבחן זכאותך באמצעות שיחה קצרה וקבלת פרטים או להיכנס למחשבון של אגף כל ירייה אוטומטי, אשר יכול לבדוק זכאות אונליין.
לעתים המחשבון אינו לוקח בחשבון את כל האפשרויות, לכן אם יצאת לא זכאי לרישיון על פי מחשבון כלי ירייה של האגף, מומלץ להיוועץ עם עורך דין.
מסמכים נדרשים לצורך הגשת בקשת רישיון כלי נשק פרטי
במסגרת מילוי טופס בקשת רישיון נשק פרטי, יתבקש מבקש הרישיון למלא את פרטיו האישיים ולצרף את המסמכים הבאים:
- צילום תעודת זהות וספח.
- טופס אישור על מהלך שירות צבאי, טופס מספר 830. ניתן להנפיק את הטופס מאתר אישורים צבאיים. הוא מתקבל תוך מספר ימים בודדים.
- טופס הצהרת בריאות חתום על ידי רופא שטיפל קבוע בשלוש שנים האחרונות במבקש או רופא שעבר על תיקו הרפואי של המבקש שלוש שנים שקדמו לבדיקה.
- מסמכים נוספים שיש בהם לתמוך בתבחין/ קריטריון לקבלת הרישיון ויפורטו בטבלה בהמשך. מסמכים אלו יכולים שיהיו אישור על מגוריו בישוב מזכה, אישור על הכשרה מיוחדת שעבר, אישור על עבודתו בישובים מזכים ומסמכים נוספים.
חובת שימוש במערכת ההזדהות הממשלתית לצורך הגשת בקשת רישיון נשק פרטי
הגשת בקשת רישיון נשק פרטי מתבצעת לאחר הרשמה למערכת או הזדהות למערכת ההזדהות הלאומית למי שיש כבר שם משתמש וסיסמה. שימו לב שהרשמה למערכת לוקחת זמן, ומצריכה מסמכים כמו תעודת זהות, דרכון, כרטיס אשראי, מענה על שאלות לגבי מצב אישי, רישום בקופת חולים ועוד.
אחרי הגשת בקשת רישיון נשק פרטי – מעקב, זמני המתנה והשלמת מסמכים
לאחר הגשת בקשה לרישיון כלי ירייה פרטי, יישלח מסרון עם מספר הבקשה ובו יפורטו זמני הטיפול. כיום זמני הטיפול ארוכים מהרגיל בגלל צבר הבקשות ותקופת המלחמה.
בקשת רישיון נשק פרטי תעבור תהליך של בדיקת תקינות, במידה ויימצא שהמבקש רישיון נשק צריך להשלים מסמכים, יתקבל חיווי באמצעות מערכת ההזדהות הממשלתית והדואר האלקטרוני.
השלמת המסמכים לבקשת רישיון נשק פרטי תתבצע באמצעות מערכת ההזדהות הלאומית, והעלאתם דרך האזור האישי.
לאחר מכן, יבחנו באגף כלי ירייה את בקשת רישיון נשק פרטי וזכאותו של המבקש מפטור מראיון על ידי פקיד אגף כלי ירייה.
במידה והמבקש לא יימצא פטור, יערך לו ראיון טלפוני, במסגרתו יתבקש לענות על שאלות, להציג שליטתו בשפה העברית ויבררו מולו את הזכאות לרישיון כלי ירייה והבנתו את האחריות.
במידה והמבקש עבר את הראיון יישלח למבקש "אישור מותנה" לקבלת רישיון כלי ירייה פרטי עם המסמכים הנלווים ובכלל זה הוא יתבקש לשלם אגרה, לבצע הכשרה, לחתום על התחייבות להתקנת כספת.
בשל העומס הקיים באגף כלי ירייה זמני הטיפול ארוכים מהרגיל, אך היו בקשות שאושרו תוך שבוע, והיו כאלו שלקח להם מספר חודשים.
אין כלל ברזל, אבל כיום, הבקשות מטופלות מהר יותר.
ההכשרה הנדרשת במטווח לצורך קבלת בקשת רישיון נשק פרטי
מי שבקשת רישיון נשק פרטי אושרה יקבל אישור מותנה לרישיון נשק פרטי רשאי לאחר תשלום אגרה, לגשת למטווח מורשה.
יודגש שלמטווח יש להגיע עם המסמכים ולהביא העתק מהצהרת הבריאות שהוגשה במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי.
עם התייצבות במטווח יידרש מבקש הרישיון לעבור הכשרה.
קיימות שני סוגי הכשרות. הכשרה רגילה ומקוצרת.
פקיד כלי ירייה, אשר נתן את הרישיון, כותב למטווח איזו הכשרה צריך לעבור מבקש הרישיון. לא ניתן לשנות את סוג ההכשרה במטווח. במידה וחושבים שיש זכאות להכשרה מקוצרת, בגלל תנאי כשירות וביצוע הכשרות קודמות, יש לפנות לפקיד כלי ירייה.
פירוט סוג ההכשרות
הכשרה רגילה – במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי
משך ההכשרה 4.5 שעות ברצף, והיא כוללת:
-
-
- הכשרה עיונית – בסיומה ייערך מבחן (ציון עובר – 70%).
מי שלא עבר את המבחן העיוני בהצלחה לא יוכל לבצע אימון ירי, לרבות מבחן מעשי - הכשרה מעשית – אימון ירי של 80 כדורים, שבסיומו ייערך מבחן הסמכה של 20 כדורים (ציון עובר – 70%).
- הכשרה עיונית – בסיומה ייערך מבחן (ציון עובר – 70%).
-
מי שלא יעמוד בדרישות תכנית ההכשרה רשאי לבצע הכשרה נוספת.
האישור על מעבר בהצלחה של המבחן העיוני תקף לתקופה של שלושה חודשים מיום ביצוע ההכשרה.
הכשרה מקוצרת – במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי
בעל ידע והכשרה בתפעול אקדח יכול לקבל אישור להכשרה מקוצרת, באחד מהמקרים הבאים:
-
-
- שירת בגוף בטחוני, יש להציג אישור על ידע והכשרה קודמים.
- עבר הכשרה במטווח קליעה מורשה בשלוש השנים שקדמו לבקשה, והכשרתו דווחה לרשות המוסמכת.
אם הכשרתו לא דווחה, יש לפנות למטווח לקבלת אישור על הכשרה זו.
-
משך ההכשרה שעתיים ברצף, והיא כוללת:
-
-
- הכשרה עיונית – בסיומה ייערך מבחן (ציון עובר – 70%).
- הכשרה מעשית – אימון ירי של 20 כדורים, שבסיומו ייערך מבחן הסמכה של 10 כדורים (ציון עובר – 70%).
-
מי שלא יעמוד בדרישות תכנית ההכשרה, יבצע הכשרה בהיקף של 4.5 שעות או בהיקף שעות נמוך יותר, ובלבד שיעמוד בכל דרישות תכנית ההכשרה ושיעבור את מבחני ההסמכה בהצלחה.
סיום הכשרה – במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי, בקשת רישיון לכלי ירייה פרטי
לאחר השלמת ההכשרה הנדרשת במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי, ניתן לבצע רכישת כלי ירייה מסוחר מורשה.
הסוחר יבצע את הליך המכירה, ויעביר את התחמושת, כלי הירייה ושטר המכר לאגף כלי ירייה.
כאשר אדם מבצע רכישה של כלי ירייה מאדם פרטי, צריך להעביר את שטר המכר מאושר על ידי עורך דין לאגף כלי ירייה. ההעברה צריכה להתבצע באמצעות הגעה ללשכה. אולם בגלל מלחמת חרבות ברזל, ניתן לשלוח את שטר המכר למוקד השירות.
קבלת כרטיס מגני, רישיון נשק מפלסטיק – במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי, בקשת רישיון לכלי ירייה פרטי
בסיום הטיפול בבקשת רישיון נשק פרטי, בעל הרישיון יקבל לידיו, תוך 90 יום רישיון פלסטיק מגנטי, באמצעות כתובת הדואר המעודכנת באגף כלי ירייה. יש לוודא כי כתובת הדואר שמופיעה באגף אכן תואמת.
למה חשוב לפנות לעו"ד נשק להוצאת רישיון נשק פרטי? מה היתרון בהגשת בקשת רישיון נשק פרטי באמצעות עורך דין?
הגשת בקשה לרישיון נשק פרטי עשויה להיתקל בקשיים אם זה בשל מורכבות בזיהוי התבחין הרלוונטי, מורכבות טכנולוגית, היעדר הבנה אילו מסמכים תומכים יש להשיג ולצרף לבקשה או מצבים מורכבים יותר כגון עבר פלילי, עבר נפשי, מצב רפואי ייחודי וכדומה.
ייצוג משפטי על ידי עו"ד נשק מנוסה בהוצאת רישיון נשק פרטי והגשת בקשת רישיון נשק פרטי, יוכל לסייע ללקוח לצפות את הקשיים מראש, ולהתגבר עליהם בטרם תחילת תהליך שלוקח זמן לא מועט, ובכך לחסוך ללקוח זמן, הצורך לערער על הדחייה והשקעת משאבים נוספים:
- מיפוי נכון של התבחין הרלוונטי במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי: עורך הדין יבחן את המצב האישי שלך ויזהה את התבחין המתאים ביותר עבורך על פיו ניתן יהיה להגיש בקשת רישיון נשק פרטי.
- הגשת בקשת רישיון נשק פרטי בצורה נכונה ומקצועית: ליווי צמוד בהגשת המסמכים הדרושים וביסוס טענות המבקש בהתאם לדרישות הרשויות יסייע לבסס את בקשת רישיון נשק פרטי.
ייצוג מקצועי להוצאת רישיון נשק, בקשת רישיון נשק פרטי – ע"י עו"ד נשק, עורך הדין עמנואל טראץ'
עורך הדין עמנואל טראץ', בעל ניסיון רב בכל הקשור להגשת בקשת רישיון נשק פרטי, הוצאת רישיון נשק פרטי, ליווי לקוחות במסגרת ערררים על דחיית בקשת נשק פרטי והוא מעניק ליווי אישי, מהגשת הבקשה הראשונית ועד לקבלת רישיון נשק פרטי, תוך שמירה על מקצועיות ושקיפות. השירות כולל:
- ניתוח ובדיקה מקיפה של זכאותך לרישיון נשק פרטי, תוך בדיקה של עמידה בתנאי הסף והתבחינים.
- הכנה והגשת בקשת רישיון נשק פרטי מסודרת ומלאה הנתמכות במסמכים, בצורה ממוחשבת וקבלת אסמכתא למספר בקשה.
- ייצוג מול המשרד לביטחון לאומי, האגף לרישוי כלי ירייה בשאלות מטעם האגף או בהשלמת מסמכים בכל הקשור להגשת בקשת רישיון נשק פרטי.
- טיפול במקרים מורכבים הדורשים מיומנות ייחודית למשל בהתקיים עבר פלילי, מורכבות בריאותית או נפשית ומונעים קבלת בקשת רישיון נשק פרטי.
- עריכת ערר על החלטה לדחות בקשת רישיון נשק פרטי: במידה והבקשה נדחתה, עורך הדין ייצג אותך בתהליך הערעור ויציג טענות שיגבירו את הסיכויים לצלוח את הערעור דבר שיגרום לקבל בקשת רישיון נשק פרטי ולהורות על מתן רישיון נשק למבקש.
צרו קשר לקבלת ייעוץ מקצועי מעו"ד נשק – בקשת רישיון נשק פרטי:
יצירת קשר עמנואל טראץ', עורך דין ונוטריון
📞 טלפון: 055-2550011
📍 כתובת משרד ראשי: ז'בוטינסקי 7, רמת גן, מגדל משה אביב, קומה 27.
📍כתובת משנית: החלוץ 15 רמת השרון (בתיאום מראש)
📧 דוא"ל: Emanuel@Trach-law.co.il
ליווי מקצועי של עורך דין בתחום רישוי נשק עשוי להגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה ולקצר את משך הזמן הדרוש להוצאת רישיון נשק פרטי וקבלת בקשת רישיון נשק פרטי.
טבלת קריטריונים ותנאי סף לרישיון נשק פרטי- במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי
לנוחיותכם ריכזתי עבורכם בטבלה את התבחינים להוצאת רישיון, אשר נדרשים לצורך בקשת רישיון נשק פרטי בצורה מובנת.
הטבלה בצורתה השונה מצוייה גם באתר אגף כלי ירייה. שימו לב, כי תחילה יש לבחון אם המבקש עומד בתנאי הסף, לאחר מכן לבדוק אם הוא עומד באחד מ-17 הקריטריונים לזכאות, ולאחר מכן לבדוק אם יש ביכולתו להשיג את המסמכים התומכים בזכאותו. בקשת רישיון נשק פרטי – תוגש רק אם מולאו שלושת השלבים שצויינו.
תנאי סף לקבלת רישיון פרטי – בקשת רישיון נשק פרטי
תנאי הסף לקבלת רישיון נשק פרטי או תעודת הרשאה נקבעו בסעיף 2(א) ו-2(ב) לתקנות כלי הירייה (תנאי סף ותבחינים לקבלת רישיון נשק פרטי לכלי ירייה והוראות נוספות), תשפ"ד-2023 והם כדלקמן:
- מי שרשום במשרד הפנים כאזרח או תושב קבע ובלבד ששהה בישראל באופן רציף במשך שלוש שנים שקדמו להגשת הבקשה. חריג – מי שניתנה לו תעודת עולה לפי חוק השבות, תש"י וגילו מעל גיל 27 שנים ובלבד שמשטרת ישראל אישרה את כשירותו.
- הוא בעל שליטה בסיסית בשפה העברית, באופן שמאפשר לו לערוך תשאול, להבין הוראות, לקרוא נהלים ולנהל רישום כנדרש
- גיל 21 ומעלה:
- אם סיים שירות סדיר כהגדרתו בסעיף 11 ג(ב) לחוק.
- מי שהשלים שנת שירות סדיר כלוחם, או שהשלים שנתיים שירות סדיר, או סיים שירות לאומי אזרחי של שנתיים או יותר, או שירות אזרחי של שנתיים- כאמור בסעיף 11ג( א) לחוק. (רשאים להגיש בתבחיני: מקום מגורים ומקום עבודה או לימודים בלבד)
- אישה שהשלימה שנת שירות סדיר או סיימה שנת שירות לאומי או אזרחי של שנה כאמור בסעיף 11ג(א) לחוק. (רשאים להגיש בתבחיני: מקום מגורים ומקום עבודה או לימודים בלבד)
- לא שירת כלל – גיל 27 ומעלה.
- תושב קבע שאינו אזרח ולא שירת – גיל 45 ומעלה.
- לא יינתנו רישיון נשק פרטי או תעודת הרשאה אלא אם כן קצין משטרה כמשמעותו בסעיף 11(2) לחוק קבע כי אין מניעה למתן רישיון נשק פרטי או תעודת ההרשאה מטעמים של שלום הציבור וביטחונו (השינוי – משטרת ישראל כגורם קובע ולא כגורם ממליץ).
- הצהרה המעידה על כשירותו הרפואית לשאת כלי ירייה, והחתומה בידי המבקש ובידי רופא בנוסח המפורסם באתר האינטרנט של המשרד לביטחון לאומי הצהרה והתחייבות כאמור ייחתמו בכל חידוש רישיון נשק פרטי.
- עמידה בתכנית ההכשרה הנדרשת בהתאם להוראות תקנות כלי הירייה (הכשרה);
- מי שהגיש בקשה לקבלת רישיון נשק פרטי בתבחין עיסוק במקום והוא נושא תעודת הרשאה שניתנה על ידי בעל רישיון מיוחד לפי סעיפים 9- 10 ב' (ישוב ראוי, מפעל ראוי, משרד ממשלתי, סרטים והצגות) לחוק, ושאיננה מוגבלת למקום או לזמן מסוים, רשאית הרשות המוסמכת לסרב לבקשתו גם אם הוכח עמידה בתנאי הסף ובתנאי התבחין לתוספת (השינוי הוא שהמבקש יידרש לבחור בין נשיאת כלי ירייה מטעם ארגון בעל רישיון נשק מאת האגף בו הוא מועסק או רישיון נשק פרטי).
- נודע לפקיד הרישוי שחדל להתקיים התבחין שבשלו ניתן הרישיון, יודיע לבעל הרישיון על כך בכתב. בעל הרישיון יהיה רשאי לבקש להוכיח תבחין בתוך 30 ימים מיום קבלת ההודעה. לא הוכיח את התבחין בתוך 30 ימים יידרש להפקיד את כלי הירייה והתחמושת בבית מסחר מורשה . ויוכל להוכיח את עמידתו בתבחין אחר בתוך תקופה שלא תעלה על 6 חודשים מיום קבלת ההודעה הראשונה על כך שחדל לעמוד בתבחין (פרק הזמן הכולל להוכחת התבחין שחדל להתקיים לפני שהרישיון יתבטל – 6 חודשים מיום קבלת ההודעה הראשונה).
קריטריונים (תבחינים) לקבלת רישיון נשק פרטי – במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי
עמידה בתבחינים: קיימים 17 תבחינים מזכים אדם לקבל רישיון נשק פרטי. בין התבחינים ניתן למצוא אנשים המתגוררים באזורים מסוימים, חקלאים, מורי דרך, אנשי ביטחון, מתנדבי מד"א, ועוד. כל מבקש נדרש להוכיח את זכאותו על בסיס התבחין הרלוונטי עבורו ולספק את המסמכים המפורטים. ללא עמידה בתבחינים תדחה בקשת רישיון נשק פרטי.
שם תבחין | תבחינים שאושרו בתקנות – 2023 | אישורים נדרשים |
---|---|---|
1. מקום מגורים | מי שמרכז חייו מתקיים במקום מגורים אשר לגביו המליצה משטרת ישראל כי מגורים במקום זה מצדיקים רישיון נשק פרטי | מי שמרכז חייו מתקיים במקום מגורים אשר לגביו המליצה משטרת ישראל כי מגורים במקום זה מצדיקים מתן רישיון פרטי. יש לצרף: אישור מאת הרשות המוניציפאלית על תושבות ביישוב רשות אשר אינה מנפיקה אישורי תושב לתושביה ניתן להגיש אסמכתא על החזקת נכס ביישוב בצירוף הוכחה על תשלום ארנונה בשנה שקדמה להגשת הבקשה צילום תעודת זהות וספח המעידים על מקום המגורים |
2. מקום עבודה או לימודים | מי שעבודתו במרבית שבוע העבודה, או לימודיו בלבד במשך יומיים בשבוע לפחות, מתבצעים במקום אשר לגביו המליצה משטרת ישראל כי עבודה או לימודים במקום זה מצדיקים מתן רישיון פרטי לכלי ירייה. | מי שעבודתו במרבית שבוע העבודה, או לימודיו במשך יומיים בשבוע לפחות, מתבצעים במקום אשר לגביו המליצה משטרת ישראל כי עבודה או לימודים במקום זה מצדיקים מתן רישיון פרטי לכלי ירייה; יש לצרף: עצמאי: עצמאי שבית העסק שלו ממוקם בישוב זכאי – במקרה בו בית העסק ממוקם בישוב זכאי יש להמציא אישור מהרשות המקומית על הימצאות בית העסק ביישוב רישיון עסק תקף כנדרש על פי חוק רישוי עסקים אישור עוסק מורשה/נסח חברה מרשם החברות שלא חלפו 3 חודשים מיום הוצאתו תצהיר ייעודי בנוסח שנקבע על ידי האגף, חתום על ידי מבקש הרישיון ומאומת ע"י עורך דין – בתצהיר יש לפרט את תדירות הנסיעות ושמות הישובים בהם מתבצע העיסוק, על סמך שלושת החודשים שקדמו להגשת הבקשה. עצמאי אשר מגיע לישובים זכאים במסגרת עבודתו: אישור עוסק מורשה או נסח חברה מרשם החברות שלא חלפו 3 חודשים מיום הוצאתו תצהיר ייעודי בנוסח שנקבע על ידי האגף, חתום על ידי מבקש הרישיון ומאומת על ידי עורך דין – בתצהיר יש לפרט את תדירות הנסיעות ושמות הישובים בהם מתבצע העיסוק, על סמך שלושת החודשים שקדמו להגשת הבקשה. מכתב מפורט חתום על ידי המבקש, המתאר את עיסוק המבקש ואת הגופים הממוקמים בישובים זכאים, להם הוא נדרש לתת שירותים. חוזי עבודה או הסכמי התקשרות התואמים לגופים המפורטים במכתב המבקש. בנוסף יש לצרף חשבוניות משלושת החודשים שקדמו להגשת הבקשה, יש לצרף חשבוניות מס ,הזמנות עבודה וכל אסמכתא נוספת ממנה ניתן להסיק כי המבקש אכן מבצע את העבודה בישוב הזכאי בתדירות הנדרשת. יש לצרף חשבוניות מפורטות עם שם מקבל השירות כתובתו ופרטי התקשרות עמו וכן שם מבצע העבודה או ספק השירותים. במקרים בהם המגיש איננו מעוניין לחשוף את סכום החוזה נשמרת לו הזכות להשחיר את פרטי הסכום. שכיר: 3 תלושי שכר משלושת החודשים שקדמו להגשת הבקשה תצהיר משותף של המעסיק ומבקש הרישיון – בנוסח שנקבע על ידי האגף מכתב הסבר מפורט חתום על ידי המבקש עם תיאור עיסוקו רישיון רכב ורישיון נהיגה תואם את עיסוק המבקש (במידה ותיאור העיסוק דורש נסיעה לישובים מזכים) אישור רשמי של המעסיק המעיד על כך שהמבקש מועסק על ידו ועל זהות מנהלו הישיר של המבקש במקרה בו מקום העבודה ממוקם בישוב זכאי, יש לצרף אישור מהרשות המקומית על הימצאות בית העסק ביישוב זכאי בהנחה ומקום העבודה לא ממוקם בישוב זכאי יש להמציא: חשבוניות מס של המעסיק (ניתן להשחיר את הסכום המצוין בחשבונית), משלושת החודשים שקדמו להגשת הבקשה, הזמנות עבודה, וכל אסמכתא נוספת המעידה על הגעתו של המבקש בתדירות הנדרשת לישוב הזכאי מומלץ – אישורים עדכניים מלקוחות מקבלי השירות. תלמיד/סטודנט בישוב זכאי – נדרש בהגעה פיזית למקום הלימודים לפחות פעמיים בשבוע תצהיר ואישור תלמיד/סטודנט אשר לומד בישוב זכאי מערכת שעות וימי לימוד עדכנית המפרטת את מספר הימים בהם יגיע הסטודנט למוסד הלימודי אישור לימודים מהמוסד הלימודי, חתום על ידי מזכירות המוסד המעיד על כך שהמבקש הוא תלמיד מן המניין במוסד |
3. מורה דרך | מי שהוא מורה דרך מוסמך בעל רישיון "מורה דרך ארצי" בתוקף ממשרד התיירות. | מי שהוא מורה דרך מוסמך בעל רישיון "מורה דרך ארצי" בתוקף ממשרד התיירות; יש לצרף: רישיון מורה דרך תקף של משרד התיירות תצהיר בנוסח שנקבע על ידי האגף |
4. חקלאי מוכר | מי שעיקר עיסוקו בחקלאות, בהמלצת קצין הביטחון של המועצות האזוריות או המנהל הכללי של התאחדות האיכרים או המזכיר הכללי שת תנועת המושבים והוא אחד מאלה: חקלאי עצמאי פעיל או בן משפחה מקרבה ראשונה של חקלאי עצמאי פעיל או בן או בת הזוג של בן המשפחה כאמור. מועסק על ידי חקלאי עצמאי או על ידי בן משפחתן מקרבה ראשונה או על ידי אגודה שיתופית חקלאית. חבר באגודה שיתופית חקלאית. | מי שעיקר עיסוקו בחקלאות ושפקיד הרישוי אישר כי קיים צורך כי יחזיק כלי ירייה, לאחר שקיבל המלצה בעניין זה של קצין הביטחון של המועצות האזוריות או המנהל הכללי של התאחדות האיכרים או המזכיר הכללי של תנועת המושבים, והוא אחד מאלה: א. חקלאי עצמאי פעיל, יש לצרף: טופס 1220 ובו דיווח של בעל הקרקע לרשות המיסים בצירוף חותמת "נתקבל" של רשות המיסים. (למעט חבר באגודות שיתופיות) תצהיר ב. בן משפחה מקרבה ראשונה של חקלאי עצמאי פעיל (בן/בת, אח/אחות), או בן או בת זוג של בן משפחה כאמור, יש לצרף: ספח תעודת זהות טופס 1220 ובו דיווח של בעל הקרקע לרשות המיסים בצירוף חותמת "נתקבל" של רשות המיסים. (למעט חבר באגודות שיתופיות) תצהיר משותף של בן המשפחה ובעל המשק ג. מועסק על ידי חקלאי עצמאי או על ידי בן משפחתו מקרבה ראשונה או על ידי אגודה שיתופית חקלאית, יש לצרף: טופס 1220 ובו דיווח של בעל הקרקע לרשות המיסים בצירוף חותמת "נתקבל" של רשות המיסים.(למעט חבר באגודות שיתופיות) 3 תלושי שכר במשך שלושה חודשים לפחות קודם להגשת הבקשה תצהיר משותף של המעסיק והמבקש ד. חבר באגודה שיתופית חקלאית, יש לצרף: אישור על חברות באגודה שיתופית חקלאית אישור של רשם האגודות השיתופיות החקלאיות תצהיר משותף של מורשה החתימה באגודה השיתופית והמבקש |
5. הובלת חומרי נפץ | מי שהוא בעל היתר תקף להובלת חומרי נפץ לפי חוק חומרי הנפץ התשי"ד 1954 והתקנות מכוחו. | מי שהוא בעל היתר תקף להובלת חומרי נפץ, לפי חוק חומרי נפץ, התשי"ד-1954 והתקנות מכוחו; יש לצרף: עצמאי: אישור מס הכנסה על הכנסה מעיסוק זה היתר בתוקף ממשרד העבודה, על שם המבקש להובלת חומרי נפץ רישיון רכב ורישיון נהיגה ובהם אישור להובלת חומר נפץ תצהיר שכיר: תצהיר משותף של המבקש, ובעל ההיתר ממשרד העבודה, להובלת חומרי נפץ 3 תלושי שכר במשך שלושה חודשים לפחות קודם להגשת הבקשה היתר בתוקף ממשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים על שם המבקש או המעסיק להובלת חומרי נפץ רישיון רכב ורישיון נהיגה ובהם אישור להובלת חומר נפץ |
6. שירות בכוחות הביטחון | מי שהוא אחד מאלה: קצין בצה"ל בדרגה סגן ומעלה או נגדים בצה"ל בדרגת רס"ר ומעלה ומקביליהם בגופי הביטחון האחרים, למעט קצין מקצועי וקצין ייצוגי, כקבוע בהוראות צה"ל. משרת כלוחם ביחידה מיוחדת בגופי הביטחון על פי רשימה שנקבעה על ידי גופי הביטחון. משרתי כוחות הביטחון ובוגרי כוחות הביטחון בעלי הכשרה של רובאי 07 ומעלה. בוגר צה"ל המחזיק בתעודת לוחם בלבד כקבוע בצה"ל (כל עוד לא חלפו 20 שנים מיום השחרור מסדיר או משירות מילואים פעיל או מיום שהחזיקו רישיון נשק פרטי). | מי שהוא אחד מאלה: א. קצין בצבא הגנה לישראל בדרגת סגן ומעלה או נגד בצבא הגנה לישראל בדרגת רב סמל ראשון ומעלה ומקביליהם בגופי הביטחון האחרים, למעט קצין מקצועי וקצין ייצוגי, כקבוע בהוראות צבא הגנה לישראל: יש לצרף: אישור על מהלך שירות צבאי" (טופס 830) מאתר האישורים של צה"ל בגופים המקבילים יש לצרף אישור על הדרגה מאגף משאבי אנוש. ב. משרת כלוחם ביחידה מיוחדת בגופי הביטחון: יש לצרף: אישור בנוסח שנקבע על ידי האגף, על גבי מסמך רשמי של קצין משאבי אנוש בגוף הביטחוני הרלוונטי, אשר חתום בחותמתו, לפיו המבקש שירת/משרת כלוחם בגוף זה. "אישור על מהלך שירות צבאי" (טופס 830) מאתר האישורים של צה"ל ג. משרתי כוחות הביטחון ובוגרי כוחות הביטחון בעלי הכשרה של רובאי 07 ומעלה: יש לצרף: "אישור על מהלך שירות צבאי" (טופס 830) מאתר האישורים של צה"ל המעיד על הכשרה כרובאי 07 ומעלה ד. בוגר צה"ל המחזיק בתעודת לוחם כקבוע בהוראות צבא הגנה לישראל, אשר טרם חלפו למעלה מ-20 שנים ממועד שחרורו של מבקש הרישיון משירות סדיר או משירות מילואים פעיל בצבא הגנה לישראל או מיום שהפסיק להחזיק כלי ירייה ברישיון: יש לצרף: "אישור על מהלך שירות צבאי" (טופס 830) מאתר האישורים של צה"ל בו מצויין כי המבקש זכאי לקבל תעודת לוחם/לוחם חוד |
7. שירות במשטרת ישראל | מי שהוא אחד מאלה: שוטר המשרת במשטרת ישראל במשך שנתיים לפחות או ששירת שירות קבע במשטרת ישראל שנתיים לפחות. שוטר ששירת שנתיים לפחות כלוחם במערך המבצעי של משמר הגבול. מתנדב פעיל במשטרת ישראל או מי שהתנדב במשטרת ישראל במשך 15 שנים ומשטרת ישראל אישרה את כשירותו לפי תבחין, ובלבד שהבקשה הראשונה לפי תבחין זה הוגשה בתוך 10 שנים לכל היותר מסיום ההתנדבות. מתנדבי משטרה המתגוררים בישוב שמשטרת ישראל הגדירה כמצדיק רישיון פרטי והשלים שנתיים שירות סדיר או שנת שירות סדיר כלוחם, באישור רמ"ח מתנדבים במשטרת ישראל. | מי שהוא אחד מאלה: א. שוטר המשרת במשטרת ישראל במשך שנתיים לפחות או ששירת שירות קבע במשטרת ישראל במשך שנתיים לפחות: יש לצרף: שוטר קבע המשרת שירות פעיל – אישור העסקה עדכני חתום על ידי קצין אמ"ש מחוזי. ב. שוטר שסיים את העסקתו ושירת במשך שנתיים לפחות בקבע: יש לצרף: אישור מפקד מרכז פרישה, על גבי מסמך רשמי בחתימתו ובחותמתו תוך ציון תקופת השירות במשטרה או אישור מקצין אמ"ש מחוזי על גבי מסמך רשמי בחתימתו ובחותמתו תוך ציון תקופת השירות במשטרה או אישור ראש חוליית הדרכה גימלאים על גבי מסמך רשמי בחתימתו ובחותמתו תוך ציון תקופת השירות במשטרה. ג. שוטר ששירת שנתיים לפחות כלוחם מבצעי במשמר הגבול: יש לצרף: "אישור על מהלך שירות צבאי" (טופס 830) מאתר האישורים של צה"ל אישור מקצין אמ"ש מג"ב בנוסח שנקבע על ידי האגף ד. מתנדב פעיל במשטרת ישראל: יש לצרף: אישור ראש מחלקת מתנדבים במשטרה ה. מי שהתנדב במשטרת ישראל במשך 15 שנה ובלבד שהבקשה הראשונה הוגשה בתוך 10 שנים לכל היותר מסיום ההתנדבות: יש לצרף: אישור ראש מחלקת מתנדבים במשטרה ו. מתנדב פעיל במשטרת ישראל אשר גר במקום מגורים זכאי ואשר השלים שנתיים שירות סדיר לפחות, או שנת שירות סדיר כלוחם: יש לצרף: אישור רמ"ח מתנדבים במשטרת ישראל אישור מאת הרשות המוניציפאלית על תושבות ביישוב רשות אשר אינה מנפיקה אישורי תושב לתושביה ניתן להגיש אסמכתא על החזקת נכס ביישוב בצירוף הוכחה על תשלום ארנונה בשנה שקדמה להגשת הבקשה צילום תעודת זהות וספח המעידה על המגורים |
8. הכשרה ייחודית | מי שהוא אחד מאלה: עובד או שעבד ברשות שדות התעופה ובוגר קורס מאבטחים אחיד או קורס מאבטחי מתקן יחידה לאבטחה היקפית (יל"ה) בבית ספר להכשרת מאבטחים של רשות שדות התעופה. עובד או מי שעבד בשירות הביטחון הכללי (שב"כ) שהוא בוגר קורס מאבטחים בשב"כ ברמת הכשרה כפי שאישר אגף כלי ירייה. עובד או עבד במערכת הביטחון ובוגר קורס אחיד במלמ"ב. בוגר קורס "עוז" בכנסת ישראל. מאבטח בגוף מונחה שעבר בהצלחה קורס מתקדם א' או קורס מתקדם ב' במוסד להכשרת מאבטחים שאישרה משטרת ישראל. | מי שהוא אחד מאלה: א. עובד או מי שעבד ברשות שדות התעופה שהוא בוגר קורס מאבטחים אחיד או קורס מאבטחי מיתקן יחידה לאבטחה היקפית (יל"ה) בבית ספר להכשרת מאבטחים של רשות שדות התעופה: יש לצרף: תעודת בוגר קורס מאבטחים אחיד או תעודת קורס מאבטחי מתקן יחידה לאבטחה היקפית (יל"ה) אישור מהגוף הרלוונטי על העסקת המבקש בהווה/עבר ב. עובד או מי שעבד בשירות הביטחון הכללי ( שב"כ) שהוא בוגר קורס מאבטחים בשב"כ ברמת הכשרה שאישר האגף: יש לצרף: תעודה המעידה על היותו בוגר קורס מאבטחים בשב"כ ברמת הכשרה שאישר האגף אישור רשמי ממי שהוסמך בשב"כ\במוסד לעניין זה על מעבר אחד מהקורסים הבאים: אחיד, ארזים אישור מהגוף הרלוונטי על העסקת המבקש בהווה/עבר ג. עובד או מי שעבד במערכת הביטחון שהוא בוגר קורס מאבטחים אחיד של הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב): יש לצרף: תעודה על מעבר קורס מאבטחים אחיד מאת משרד הביטחון אישור מהגוף הרלוונטי על העסקת המבקש בהווה/עבר ד. בוגר קורס "יחידת עוז" בכנסת ישראל: תעודה על מעבר קורס ה. מאבטח בגוף מונחה שעבר בהצלחה קורס מתקדם א', או קורס מתקדם ב' ושאושר על ידי משטרת ישראל |
9. ממונה ביטחון או מנהל אבטחה | מי שהוא ממונה ביטחון כהגדרתו בחוק הסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח – 1998 או מנהל אבטחה שמונה על פי דרישות משטרת ישראל בהתאם לסמכויותיה, ושמשטרת ישראל אישרה את כשירותו לפי תבחין. | ממונה ביטחון כהגדרתו בחוק הסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח-1998 או מנהל אבטחה שמונה על פי דרישות משטרת ישראל בהתאם לסמכויותיה, ושמשטרת ישראל אישרה את כשירותו לפי תבחין זה. יש לצרף: תעודת ממונה ביטחון בתוקף או תעודת מנהל אבטחה בתוקף אישור של ראש חטיבת האבטחה במשטרת ישראל או מי שהוסמך על ידו לעניין זה, לפיו הגוף שבו משמש המבקש כממונה ביטחון או מנהל אבטחה אושר על ידי המשטרה לצורך קבלת כלי ירייה. |
10. כבאי | אחד מאלה: מי שהוא כבאי פעיל ברשות הארצית לכבאות והצלה, התשע"ב – 2012. מתנדב ככבאי ברשות האמורה, בעל ותק של שנתיים לפחות בתפקידו ושהרשות הארצית לכבאות והצלה אישרה את כשירותו. מי ששימש ככבאי ברשות הארצית לכבאות והצלה במשך שנתיים לפחות שבמהלכן היה ברשותו רישיון לכלי יריה פרטי בתבחין זה ושהרשות הארצית לכבאות והצלה אישרה את כשירותו וכל עוד הבקשה הראשונה שהגיש לפי תבחין זה הוגשה בתום 30 ימים מסיום העסקתו. | מי שהוא אחד מאלה: א. מי שהוגדר ככבאי פעיל ברשות הארצית לכבאות והצלה כהגדרתו בחוק הרשות הארצית לכבאות והצלה, התשע"ב-2012 ,בעל ותק של שנתיים לפחות בתפקידו ב. מתנדב לתפקיד כבאי ברשות האמורה, בעל ותק של שנתיים לפחות בתפקידו ג. מי ששימש ככבאי ברשות הארצית לכבאות והצלה במשך שנתיים לפחות, שבמהלכן החזיק ברישיון פרטי לפי תבחין זה ובתנאי שהבקשה הראשונה שהגיש הוגשה בתוך 30 ימים מיום סיום עבודתו, או שהוגשה לפני סיום תוקף רישיונו לפי תבחין זה על כל המגישים בקטגוריה זו, יש לצרף: אישור בדבר העסקה/התנדבות/פרישה ברשות הארצית לכבאות והצלה לישראל חתום על ידי המבקש והגורם המאשר ברשות הארצית לכבאות והצלה, לצורך קבלת רישיון לכלי ירייה פרטי, בנוסח שנקבע על ידי האגף ומצוי בידי הגורם המאשר. |
11. עובדים ומתנדבים בגופי הצלה | מי שהוא עובד מד"א או מתנדב פעיל באחד מהגופים להלן במשך שנה לפחות ועסק בפועל בפעולות הצלה ושהגוף בו פועל אישר כשירותו: מד"א. זק"א – איתור חילוץ והצלה. רגע של אמ"ת זק"א – זיהוי קורבנות אסון. איחוד הצלה ישראל. גוף שהשר הכריז עליו שהוא גוף הצלה. | מי שהוא עובד ומתנדב פעיל באחד מהגופים במשך שנה לפחות ועוסק בפועל בפעולות הצלה, להלן: מד"א – תצהיר ואישור בדבר העסקה/התנדבות בארגון, לצורך קבלת רישיון לכלי ירייה פרטי בנוסח שנקבע על ידי האגף ומצוי בידי הגורם המאשר זק"א – תצהיר ואישור בדבר העסקה/התנדבות בארגון, לצורך קבלת רישיון לכלי ירייה פרטי בנוסח שנקבע על ידי האגף ומצוי בידי הגורם המאשר רגע של אמת זק"א – זיהוי קרבנות אסון – תצהיר ואישור בדבר העסקה/התנדבות בארגון, לצורך קבלת רישיון לכלי ירייה פרטי בנוסח שנקבע על ידי האגף ומצוי בידי הגורם המאשר איחוד הצלה – תצהיר ואישור בדבר העסקה/התנדבות בארגון, לצורך קבלת רישיון לכלי ירייה פרטי בנוסח שנקבע על ידי האגף ומצוי בידי הגורם המאשר |
12. מדריך ירי | מדריך ירי מורשה פעיל בעל ותק של שנה לפחות, שהדריך 60 מתאמנים לפחות, לפי תקנות כלי ירייה (הכשרה) או "הדרכות מאושרות", בשנה שקדמה להגשת הבקשה. להלן "הדרכות מאושרות": הגוף הממליץ המסגרת המסמיכה שם הקורס משטרת ישראל. משטרת ישראל (ימ"מ). מדור הכשרות. מוסד הכשרה. מדריכי נשק קל. מדריך ירי ימ"מ. שב"ס מרכז הדרכה "ניר" ענף הדרכה מדריך ירי צה"ל בית הספר ללוחמה בטרור (לוט"ר – חידה 7248) מדריך לוט"ר (סימול 7054) מג"ב בסיס אימונים חטיבתי (בא"ח) מג"ב מדריכי ביטחון פנים (בט"פ) גופים ביטחוניים אחרים בהתאם לאישור מוסד ההכשרה בידי ראש תחום הדרכה קורס מדריכי ירי ולחימה | א. מדריך ירי מורשה פעיל, בעל ותק של שנה לפחות, שהדריך 60 מתאמנים לפחות בשנה שקדמה להגשת הבקשה, לפי תקנות כלי יריה (הכשרה). המבקש ייבדק על ידי פקיד רישוי לעניין: רישיון תקף כמדריך ירי הוכחת הדרכת 60 מתאמנים לפחות ב. "הדרכות מאושרות" בשנה שקדמה להגשת הבקשה לרישיון. לעניין זה הדרכות מאושרות: משטרת ישראל – המלצת קצין קליעה ארצי במשטרת ישראל משטרת ישראל-ימ"מ – המלצת קצין קליעה ארצי במשטרת ישראל שירות בתי הסוהר – קצין קליעה בשירות בתי הסוהר צבא הגנה לישראל – המלצה ממפקד לוט"ר או מי מטעמו מג"ב – המלצת קצין קליעה ארצי במשטרת ישראל גופים בטחונים אחרים – המלצה מבעל התפקיד הרלוונטי בגוף הביטחוני |
13. ספורטאי – יורה פעיל | ספורטאי פעיל בתחום הירי מעשי – מי שהשתתף בכל אחת מהשנים שקדמו למועד הגשת הבקשה בארבע תחרויות מוכרות על ידי איגוד הספורט בתחום הירי המעשי, לפי חוק הספורט, התשמ"ח – 1988. ירי אולימפי – משך שנתיים לפחות. אינו ירי אולימפי – שלוש שנים לפחות. | ספורטאי פעיל בתחום הירי המעשי; לעניין זה, "ספורטאי פעיל" – מי שהשתתף בכל אחת מהשנים שקדמו למועד הגשת הבקשה כמפורט להלן בארבע תחרויות מוכרות על-ידי איגוד הספורט המוכר בתחום הירי המעשי, לפי חוק הספורט, התשמ"ח-1988 כלי יריה שמשמש לירי אולימפי – ארבע תחרויות במשך שנתיים לפחות שקדמו להגשת הבקשה כלי יריה שאינו משמש לירי אולימפי – ארבע תחרויות במשך שלוש שנים לפחות שקדמו להגשת הבקשה יש לצרף: בשתי הקטגוריות – תצהיר ואישור של המבקש ושל הגורם המוסמך באיגוד הספורט, בנוסח שנקבע על ידי האגף תצהיר ואישור ספורטאי פעיל ירי אולימפי תצהיר ואישור ספורטאי פעיל ירי מעשי |
14. צייד | בעל רישיון ציד או היתר צידה בתוקף מאת רשות הטבע והגנים. | מי שהוא בעל רישיון ציד או היתר צידה תקף לפי תקנות להגנת חיות הבר, התשל"ו-1976 יש לצרף: פנייה והמלצה מאת מנהל האגף להגנה על החי והצומח ברשות הטבע והגנים אל ראש האגף, ולפיה המבקש הינו בעל לרישיון ציד או להיתר צידה |
15. צרכים וטרינריים | מי שהוא רופא וטרינר בעל רישיון תקף לפי חוק הרופאים הווטרינריים, התשנ"א-1991 או אדם העובד באופן קבוע תחת פיקוחו של רופא וטרינר כאמור. | א. רופא וטרינר בעל רישיון תקף לפי חוק הרופאים הווטרינריים, התשנ"א-1991 יש לצרף: רישיון וטרינר תצהיר בנוסח שנקבע על ידי האגף ב. אדם העובד באופן קבוע תחת פיקוחו של רופא וטרינר כאמור יש לצרף: תצהיר ואישור משותף של המבקש ושל הוטרינר המפקח בנוסח שנקבע על ידי האגף המלצה מאת מנהל השירותים הווטרינריים |
16. מדביר | מי שהוא בעל רישיון מדביר תקף לפי חוק הסדרת העיסוק בהדברה תברואית, התשע"ו – 2016, והתקנות מכוחו. | רישיון מדביר תקף לפי חוק הסדרת העיסוק בהדברה תברואית, התשע"ו-2016 יש לצרף: רישיון מדביר הצהרה והתחייבות חתומה של המבקש בנוסח שנקבע על ידי האגף |
17. מזכרת | מי שירש כלי ירייה או מי שיש בידו כלי ירייה ברישיון, ומעוניין להותירו במצב מושבת לצורכי מזכרת בלבד. יהיה רשאי להמשיך ולהחזיק בכלי הירייה לאחר קבלת אישור מהרשות המוסמכת ככלי ירייה המושבת לצמיתות. |
ייצוג מקצועי להוצאת רישיון נשק פרטי – עו"ד נשק עמנואל טראץ'
עורך הדין עמנואל טראץ', בעל ניסיון עשיר בכל הקשור להגשת בקשת רישיון נשק פרטי, הוצאת רישיון נשק פרטי, הגשת ערר על ביטול רישיון נשק, הגשת ערר על דחיית בקשה לרישיון נשק.
עורך הדין עמנואל טראץ', יעניק ליווי אישי מרגע הגשת בקשת רישיון נשק פרטי ועד לקבלת ההחלטה על הרישיון השירות כולל:
- ניתוח ובדיקה מקיפה של זכאותך לרישיון נשק במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי: בחינת עמידה בתנאי סף, עמידה בתבחין תקף, והכוונה לגבי המסמכים הנדרשים.
- הכנה והגשת בקשות מסודרות ומלאות במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי: הכנה מלאה והגשה ממוחשבת, עם אסמכתא של בקשה לרישיון כלי ירייה פרטי, הנתמכת בכל המסמכים להוכחת העילה.
- ייצוג מול המשרד לביטחון לאומי, האגף לרישוי כלי ירייה במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי: ייצגו מלא בכל השאלות שעולות מטעם האגף, ומתן מענה להשלמת מסמכים.
- טיפול במקרים מורכבים לפני ובמהלך הגשה במסגרת בקשת רישיון נשק פרטי: במידה וקיים למבקש עבר פלילי או מורכבות בריאותית/ נפשית, תתבצע הכנה מקדימה בטרם הגשת בקשת רישיון נשק פרטי, אם זה במחיקת העבר הפלילי או בהשגת מסמכים תומכים מרופאים ומומחים על כשירות לשאת נשק. ככל שהבעיות יצוצו במהלך הטיפול בבקשה לרישיון נשק, תינתן הכוונה למציאת פתרון הולם, בכדי להתגבר על הבעיה.
- טיפול בערעורים במידת הצורך לאחר דחיית בקשת רישיון נשק פרטי: ערעור על דחיית בקשה לרישיון כלי ירייה מטעמים של אי עמידה בתבחין, טעמים של התנגדות משטרה על בסיס מידע פלילי או מידע מודיעיני, התנגדות משרד הבריאות על בסיס רקע נפשי, התנגדות של משרד הבריאות על בסיס אי כשירות רפואית לנשיאת נשק, התנגדות אגף כלי ירייה בשל אי ידיעה מספקת של השפה העברית ועוד.
יצירת קשר
עמנואל טראץ', עורך דין ונוטריון
📞 טלפון: 055-2550011
📍 כתובת משרד ראשי: ז'בוטינסקי 7, רמת גן, מגדל משה אביב, קומה 27.
📍כתובת משנית: החלוץ 15 רמת השרון (בתיאום מראש)
📧 דוא"ל: Emanuel@Trach-law.co.il
ליווי מקצועי של עורך דין בתחום רישוי נשק עשוי להגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה ולקצר את משך הזמן הדרוש להוצאת רישיון נשק פרטי.
פנה לקבלת
ייעוץ משפטי ללא התחייבות