קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי | התנגדות משטרה


5/5 - (5 הצבעות)
 קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי | התנגדות משטרה | ערעור על ביטול רישיון אקדח
 קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי | התנגדות משטרה | ערעור על ביטול רישיון אקדח
 קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי | התנגדות משטרה | ערעור על ביטול רישיון אקדח
 קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי | התנגדות משטרה | ערעור על ביטול רישיון אקדח

קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי, והסרת התנגדות משטרה, האגף לרישוי כלי ירייה מחוז צפון מקרה לדוגמה 

עניין לנו במקרה לדוגמה בו הוחלט על קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי והסרת התנגדות משטרה, עקב התנגדות וביטול רישיון נשק פרטי בשל מידע מודיעיני חסוי בחשד להחזקת נשק ואמל"ח.

למשרדנו פנה בחור צעיר, לוחם קרבי ביחידה מיוחדת, אשר שרת תקופה ארוכה תחת צו 8 במלחמת "חרבות ברזל". רישיונו לכלי ירייה פרטי בוטל בעקבות מידע מודיעיני חסוי, בטענה להחזקת אמל"ח ונשק שלא כדין.

הלוחם הצעיר, אשר מסר נפשו למען המדינה, חש פגיעה קשה הן ביחס לטענות התלושות כלפיו והן עקב ביטול רישיונו למרות השתתפותו במלחמה וביקש לערער על ההחלטה.

 ממונה מחוז צפון, האגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון לאומי, הגברת שולי יחזקאלי, בחנה את הערעור, והעבירה את טיעונינו למשטרת ישראל.

בהחלטתה רשמה גברת יחזקאלי, ממונה רישוי כלי ירייה מחוז צפון כי החליטה לקבל את הערעור – בין היתר לאור תגובת המשטרה מיום 15.1.24 המסירה התנגדותה. 

עוד ציינה גב יחזקאלי, כי משטרת ישראל חזרה ובחנה את עניינו של העורר, ולאחר שנלקחו בחשבון כלל השיקולים הרלוונטיים, משטרת ישראל קבעה כי נכון להיום אי מניעה כי העורר יישא נשק.

משהוסרה התנגדות המשטרה, החליטה ממונה מחוז צפון אגף כלי ירייה על קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי וחידוש רישיונו של הלקוח.


רישיון נשק פרטי – אינה זכות מותנית, הסיבות לביטול רישיון, זכות הערעור על ההחלטה לבטל רישיון

רישיון נשק פרטי היא לא זכות יסוד מוקנית במדינת ישראל, אלא זכות יחסית, והרישיון יינתן רק למי שעומד בתנאי הסף ובתבחיני כלי ירייה לצורך קבלת רישיון. לאחר שהרישיון ניתן, יכולה הרשות לבטלו במקרים מסוימים.

אותם המקרים בהם עשויה הרשות לבטל את הרישיון הם פתיחת תיק פלילי, הוצאת צו הגנה וצו איסור נשיאת נשק, אירוע בריאותי, המלצת משרד הבריאות, קרות אירוע נפשי, אי חידוש במועד של הרישיון, אי עמידה בתנאי הכשירות וההכשרה, ביטול או פקיעת תבחין לרישיון נשק פרטי.

אם הרישיון בוטל בשל אחת הסיבות, קמה לה זכות ערעור על ההחלטה. אולם התמודדות עם עילות הביטול השונות אינה טריביאלית, היא מצריכה הבנה משפטית, ידע, הכרת תקדימי פסיקה, המסד החוקי ומומחיות בתחום. 

במאמר זה נפרט על התהליך לקבלת ערעור על רישיון נשק פרטי או קבלת ערעור על ביטול רישיון אקדח ונציג את הבסיס החוקי והפרוצדורה בכדי להגביר את הסיכויים בערעור.


מהו הבסיס החוקי לערעור על ביטול רישיון נשק? קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי 

חוק כלי היריה, תש"ט-1949, ותקנות כלי הירייה (תנאי סף ותבחינים לקבלת רישיון פרטי לכלי ירייה והוראות נוספות), תשפ"ד-2023, הם המסגרת המשפטית המרכזית הקובעת את תנאי הרישיון, אחזקת ונשיאת כלי ירייה בישראל. חוקים ותקנות אלו נועדו להבטיח כשרישיונות נשק יינתנו רק לאנשים שעומדים בתבחינים מחמירים, פרטניים, תוך עמידה בדרישות של היעדר עבר פלילי, בריאות תקינה, מצב נפשי תקין, היעדר עבירות רישוי בתחום.

  • חוק כלי היריה, תש"ט-1949: חוק זה מסדיר את מתן רישיונות הנשק בישראל ומטיל מגבלות על בעלי רישיון לצורך שמירה על שלום הציבור. החוק מפרט את הגופים שהמלצתם תוביל לביטול הרישיון עליהם נמנית משטרת ישראל, משרד הבריאות, אגף כלי ירייה והגופים שעובדים מולם.

  • תקנות כלי הירייה (תנאי סף ותבחינים לקבלת רישיון פרטי לכלי ירייה והוראות נוספות), תשפ"ד-2023: תקנות אלו מעדכנות את הקריטריונים לקבלת רישיון נשק פרטי. הקריטריונים כוללים מגורים בישוב זכאי, עבודה בישוב זכאי, שירות בכוחות הביטחון בדרגות מסוימות, יחידות מיוחדות, רובאי 07 ומעלה, בעלי תעודות לוחם (גם לוחמים בעבר עד-1999 שאינם זכאים לתעודת לוחם, נכנסו לתחום הזכאות), הכשרה משמעותית בתחום האבטחה, מקצועות ספציפיים המזכים ברישיון, התנדבויות בגופי הצלה שמזכים ברישיון, וזכאות לעוסקים בתחום הנשק או ספורטאים.

  • הגבלה למחזיקי הרישיונות – לאלו שעמדו בתנאי סף כגון תבחינים (קריטריונים) ועומדים בפרמטרים של כשירות בריאותית, כשירות נפשית, היעדר עבר פלילי.


ביטול רישיון נשק פרטי וזכות הערעור

במקרים בהם מבוטל הרישיון, בשל אחד הטעמים כמו התנגדות משטרה, התנגדות משרד הבריאות, היעדר תבחין תקף, ניתן להגיש ערעור בתוך 45 יום מקבלת ההתנגדות או ההחלטה.

הערעור יוגש באמצעות הדוא"ל, על גבי טופס ייעודי הכולל תצהיר. מומלץ לצרף לטופס טיעונים מנומקים בכתב.

הערעור מוגש לממונה אגף כלי ירייה במחוז שהחליט על ביטול הרישיון, והוא דן בו, בהתאם לנימוקים. הממונה רשאי להסתמך על ראיות מנהליות לקבל או לדרוש פרטים מהמערער. 

הערעור תמיד יידרש להיתמך בתצהיר על העובדות.

ערעור שנדחה, מקים זכות להגשת עתירה מנהלית. עתירה זו תוגש בפני בית המשפט המחוזי, במחוז בו התקבלה ההחלטה, והוא ידון בפני שופט מחוזי.

עתירה מנהלית כרוכה באגרה, ויש לה עלויות גבוהות הן משום האגרה והן משום תשלום שכר טרחה לעורך הדין המייצג.


קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי במקרים של התנגדות משטרה, באילו מקרים? 

קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי תתאפשר במקרים בהם יוכח כי הביטול שבוצע נעשה שלא בהתאם לחוק, לחילופין העילה שבגינה בוטל הרישיון חדלה מלהתקיים, או שהעילה שבגינה בוטל הרישיון אינה חזקה דיו כיום לצורך המשך הביטול.

במקרים של התנגדות משטרה, על בסיס פתיחה בהליך פלילי או מידע מודיעיני חסוי, לעתים יידרש עורך דין לבצע פעולות מקדימות על מנת לאפשר  קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי.

כך למשל, במקרה של פתיחת תיק פלילי, והתנגדות על בסיס התיק, יידרש עורך הדין לפעול לסגירת התיק הפלילי.

באם התיק נסגר, אולם הסגירה הייתה בעילה של חוסר ראיות או חוסר עניין לציבור ולא חוסר אשמה, יידרש ברוב המקרים להסב את עילת הסגירה של התיק הפלילי מעילה של "חוסר ראיות מספיקות", "היעדר עניין לציבור" לעילה של "היעדר אשמה פלילית".

כאשר מדובר בהתנגדות על בסיס מידע חסוי, יידרש העורך דין למאמץ ניכר, על מנת להתגבר על ההתנגדות תוך העלאת טענות משפטיות ועובדתיות, אשר יוכלו לטפל בבסיס ההתנגדות. בין היתר יהיה צורך לקבל "פראפראזה" (קטע מהמידע שיוכל להסביר את מהות ההתנגדות).

לאחר שעורך הדין יתגבר על ההתנגדות, הדבר יוביל לקבלת ערעור על רישיון נשק פרטי .

משרדו של עורך דין רישיון נשק יוכל להגיש ערעור בשם הלקוח, שבו יובאו טענות וראיות אשר ניתן יהיה ללמוד מהם על היעדר כל סכנה לביטחון הציבור וכשירות לשאת נשק.

כך לדוגמה, במקרה שטופל על ידי עורך דין עמנואל טראץ', נשלל רישיון הנשק ללקוח בעקבות מידע מודיעיני חסוי המחשידות אותו בהחזקת אמל"ח ונשק שלא כדי, אולם טענותיו של עו"ד טראץ הובילו לקבלת ערעור על רישיון נשק פרטי  והסרת התנגדות משטרה.

 

 דוגמה מורחבת למקרה שטופל על ידי עורך דין עמנואל טראץ'

משרדנו טיפל במקרה מורכב שבו לקוח צעיר, לוחם קרבי ביחידה מיוחדת, מי שביצע תקופה ארוכה של מילואים בצו  8 במלחמת "חרבות ברזל", מצא עצמו חשוד בעבירות אמל"ח והחזקת נשק שלא כדין.

מדובר בבחור משכיל, אקדמאי, משפטן וסטודנט לתואר שני למשפטים שנתרתם למאמץ המלחמתי, לחם במלחמה ובמקביל, מקור מודיעיני לא מהימן, בהפוגות אליהן יצא, היה מתלונן עליו בפני רכז מודיעין במחוז, וזה היה מפעיל את כל משטרת ישראל על הלקוח המסכן.

כך במקום לנוח, בהפוגות, היה זוכה הלקוח לביקור משטרת ישראל, חיפושים בביתו, והטרדות חוזרות ונשנות מבלי שנאמר לו מה העניין.

בעקבות אותו מידע מודיעיני, בוטל רישיונו לכלי ירייה פרטי.

בהמשך לכך, אף זומן הלקוח לחקירה בתחנת משטרה, בחשד עלום כלשהו, אז התברר לשוטרים כי במועד הנטען שביצע את העבירה, בכל שהה הלקוח בשירות מילואים.

משרדנו פעל אל מול משטרת ישראל, אשר באדיבותה לא פתחו שום תיק ללקוח, ולאחר מכן לבקשת משרדנו העבירה את כל המידע ליחידה האמונה על רישיונות כלי ירייה במטה הארצי.

במקביל הגיש משרדנו ערעור מנומק על ההחלטה בדבר ביטול רישיונו של הלקוח, בהסתמך על האליבי שלו וכן החיפושים בביתו שלא הניבו דבר –  ערעור אשר התקבל לאור הסרת התנגדות משטרה.

קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי | התנגדות משטרה

קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי | התנגדות משטרה 


התהליך להגשת ערעור על רישיון נשק פרטי בשל התנגדות משטרה

  1. פנייה לעורך דין רישיון נשק: חשוב לבחור עורך דין רישיון נשק מומחה, שיבחן את הנסיבות שהובילו לביטול ויבנה תכנית פעולה מנומקת להגשת הערעור. עורך דין מקצועי יידע לנתח את ההשלכות המשפטיות ולפעול במקצועיות למען הלקוח.

  2. הערכת המקרה: עורך הדין בוחן את נסיבות הביטול, עילות הביטול, יצלם את הראיות שהובילו לביטול (ככל שניתן), יקבל מהלקוח מסמכים תומכים, יאתר גורמים שיש להם יכולת לתמוך בטענות הלקוח ויתכלל אותם. הכנה מקיפה זו, תהיה הבסיס לכתיבת הערר ובניית הנימוקים שיסיעו להוכיח שמדובר בהחלטה שגויה.

  3. גיבוש טיעונים משפטיים: על עורך הדין לנסח טיעונים ברורים ומנומקים בתמיכה לקבלת ערעור רישיון נשק פרטי. הטיעונים יכולים לכלול ראיות על היעדר מסוכנות, ראיות לכך שהביטול בוצע על סמך נתונים שוגויים, הוכחת חפותו של המערער וראיות לכך שהביטול נעשה באופן שאינו פרופורציונלי או לא חוקי.

  4. הגשת ערעור מנומק: עורך הדין יגיש מטעמו של הלקוח ערעור מנומק עובדתית ומשפטית. לערעור חובה לצרף תצהיר על גבי הטופס הייעוד  של אגף כל ירייה. מבחינת מבנה הערעור צריך להיות בנוי בצורה תמציתית, מובנת, מבוססת ולכלול בתוכו את כל הנימוקים והראיות.

 
חשיבותו של עורך דין רישיון נשק בקבלת ערעור רישיון נשק פרטי והסרת התנגדות משטרה

תהליך קבלת ערעור על רישיון אקדח והסרת התנגדות משטרה מצריך מיומנות והבנה. בנוסף הדבר מצריך את היכולת להתנהל מול גוף כמו אגף כלי ירייה והמשרד לביטחון לאומי, אשר קשים מאוד להתנהלות.

עורך דין רישיון נשק מנוסה יידע להוכיח עובדתית ומשפטית, כי המערער אינו מסוכן, הטענות שהיו ושימשו לצורך ביטול רישיונו אינן מתקיימות והוא ראוי לשוב ולהחזיק בנשק. אפשר לומר שניסיונו של עורך הדין תורם רבות להשגת תוצאות חיוביות בתיקי ערעור, במיוחד כאשר מדובר במקרים מורכבים של התנגדות משטרה על בסיס מידע חסוי מודיעיני.

 
סיכום

ביטול רישיון נשק יכול להשפיע על רמת הביטחון האישי של אדם, במיוחד אם הוא מתגורר באזורים מסוכנים או זקוק לכלי הנשק לצורכי עבודה. כמו כן, ביטול רישיון יכול אף לפגוע ולהותיר כתם על אדם משרת ותורם למדינה. 

תהליך קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי בשל התנגדות משטרה או קבלת ערעור על ביטול רישיון אקדח הוא תהליך מורכב, במיוחד כאשר יש התנגדות משטרה על בסיס מידע מודיעיני חסוי, ועל מידע זה נסמכת משטרת ישראל בהתנגדותה לחידוש הרישיון.  עורך דין בקיא ומנוסה בתחום, ידע להתגבר על המסוכה, ימצא להפריך את המידע ויתגבר על האתגר.

אם אתם זקוקים לייצוג בהגשת ערעור על רישיון נשק פרטי בשל התנגדות משטרה משרדנו יעניק לכם את הטיפול המשפטי המלא, לצורך קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי בשל התנגדות משטרה או קבלת ערעור על ביטול רישיון אקדח.


יצירת קשר

עמנואל טראץ', עורך דין ונוטריון
📞 טלפון: 055-2550011
📍 כתובת משרד ראשי: ז'בוטינסקי 7, רמת גן, מגדל משה אביב, קומה 27.
📍כתובת משנית: החלוץ 15 רמת השרון (בתיאום מראש)
📧 דוא"ל: Emanuel@Trach-law.co.il

 קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי | התנגדות משטרה | ערעור על ביטול רישיון אקדח
 קבלת ערעור על רישיון נשק פרטי | התנגדות משטרה | ערעור על ביטול רישיון אקדח

פנה לקבלת

ייעוץ משפטי ללא התחייבות

    055-2550011

    פנו אלינו

    שלחו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם האפשרי.

      פנו אלינו

      שלחו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם האפשרי.

        דילוג לתוכן